Martin – Affärssystemkonsult & Projektledare i Stockholm

Affärssystem, Effectplan, Om Direktkonsult, visma.net

Möt Direktkonsults senaste tillskott Martin Brännström. Den “Padelfrälste” Martin har många järn i elden och är förutom affärssystemkonsult i Visma.net även kundansvarig och projektledare på vårt Stockholmskontor. Till det är han också specialist på det kraftfulla budgetverktyget Effectplan. Passa på att finslipa din bandeja med Martin på Paddelbanan så berättar han allt han kan om Visma.net och dess kringverktyg.

Affärssystemkonsult Visma.net

När började du arbeta på Direktkonsult och vad gjorde du före?

Jag började jobba på Direktkonsult i oktober 2019 så på Direktkonsult är jag relativt färsk, men jag har jobbat med affärssystem och just Visma.net i många år. I augusti 2015 påbörjade jag en traineeutbildning hos Visma och lärde mig Visma.net. Därefter har jag jobbat främst med ekonomidelarna i systemet och älskar automatiseringsmöjligheterna i Financials.

Jag har även jobbat en del med budgetverktyget Effectplan. Jag och Direktkonsult har tänkt att jag ska fortsätta jobba med detta framöver här med. Men i dagsläget är det främst Visma.net.

Vilket kontor sitter du på?

Jag utgår från Stockholmskontoret och de kunder som jag har som mina och har ett lite större ansvar för finns här i Stockholm. Men jag är ofta delaktig i projekt över landet, vi har ju kontor både i Stockholm, Göteborg och Halmstad. Ett av de första projekten jag var med på genomfördes i Göteborg.

Vilken roll har du på Direktkonsult och vad innebär den rollen?

Främst så är jag ju affärssystemkonsult men utöver det så har jag lite utökat ansvar i form av kundansvarig och projektledare. Som kundansvarig affärssystemkonsult är mitt ansvar att se till så att de kunderna är nöjda med sina lösningar och att deras systemstöd följer övriga organisationens utveckling eller förändring.

Jag projektleder även lite mindre projekt där fokus ligger på ekonomin. Men här på DK turas vi om lite i den rollen mellan oss konsulter med lite mer erfarenhet och använder rätt projektledare beroende på kompetens och erfarenhet.

Hur ser en arbetsdag/arbetsvecka ut för dig?

Varierande. Ofta har jag planerat in olika anpassningar/utbildning eller liknande i pågående projekt ute hos nya kunder. Men jag försöker alltid ha lite utrymme i mina dagar för att befintliga kunder ska kunna vända sig till mig med löpande frågor så att jag ska kunna ge dem snabb attention. Att ha nöjda kunder är något direktkonsult lägger stor vikt vid precis som Visma uppmärksammade strax efter jag börjat så det var kul!

Vad är det bästa med din tjänst på Direktkonsult?

Stort eget ansvar, vi som konsulter på Direktkonsult styr vårt eget arbete väldigt mycket. Sen får vi även vara med och styra vår egen kompetensutveckling, under 2020 så önskar jag mig att lära mig ännu mer om automatiseringar i Visma.net för att underlätta ytterligare för våra kunder.

Martin Brännström Visma.net

Vad är det bästa med Direktkonsult?

Direktkonsult strävar alltid efter att ha nöjda kunder. Detta leder till att det är roligare att vara ute hos våra kunder och då självklart i förlängningen blir mitt jobb roligare och framför allt mycket trevligare. Jag tror detta är winwin eftersom man själv även är benägen att göra det lite extra för en trevlig kund!

Privata mål 2020?

På fritiden tycker jag om att idrotta och som många andra blivit padelfrälst. Där vill jag öva upp spinnen i min bandeja. Skulle vara kul att ta hem någon turnering med, kanske med hjälp av en finslipad bandeja, vi får se!

 

Kontakta oss

Behöver du rådgivning för ditt företag? Söker du inspiration och kunskap om hur du skulle kunna effektivisera din verksamhet – kanske förbätta dina analyser av nyckeltal? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Jonas Svensson/Jonas Svensson
031-939 748
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten