Affärssystem med färdiga processer

Okategoriserade

Varför väljer man Visma.net som system och ett samarbete med Direktkonsult för att komma igång? Hur finner man ett affärssystem med färdiga processer som passar verksamheten? Vi tog ett samtal med Kristoffer Björklund, Supply Chain Manager på Sigma Mecer.

Att välja nytt affärssystem

När man väljer nytt affärssystem så behöver man tänka igenom hur man vill ta sig an ett byte. Vill man lägga en investering i att anpassa ett system helt utefter företagets flöden och hur man tror är det smartaste arbetsprocesserna? Eller vill man gå in i ett affärssystem med färdiga processer och arbeta utefter dessa?

Sigma Mecer ville finna ett affärssystem som hade de viktiga processer man identifierat, men där man inte skulle omarbeta och anpassa systemet utan välja att följa systemets processer. De arbetade tidigare i Visma Mamut och behövde göra ett byte. Kristoffer berättar om tidigare erfarenheter av implementationer av affärssystem där man gjorde mycket anpassningar och där projekten blev både långa och dyra. Något som Kristoffer menar är ”ryktet” som byten av affärssystem har.

”Behovsanalysen är viktigt att genomföra inför ett byte av affärsssytem. Vi valde Visma.net och Visma PM  för att det passade våra processer bäst.”
Kristoffer Björklund, Supply Chain Manager på Sigma Mecer

 

Direktkonsult som rekommenderad leverantör

Direktkonsult var partnern som Visma rekommenderade och Visma.net blev systemet de till slut valde. Mycket beroende på Visma Project Manager, en produkt som är viktig för deras verksamhet där det mesta handlar om projekt. Visma PM’s moderna utseende och flöden tilltalade, samtidigt som den färdiga integrationen med Visma.net’s ekonomiprocesser var en vinnande kombination. Visma PM är ett bra verktyg för att följa upp projekten och arbeta med resursstyrning.

Med inställningen att följa systemets standardiserade flöden gick Sigma in i projektet och det var en smidig övergång till nytt system. Visst, det finns en del flöden som de anser vara lite krångliga eller inte passar helt deras verksamhet, men överlag har det varit en mycket smidig övergång och arbetet flyter på bra. En sak att tänka på är att lägga ordentlig tid för tester, något som ofta är en utmaning när man är i full gång med sitt vanliga operativa arbete.

 

Vill du veta mer om Visma Project Manager?

 

Jonas_direktkonsult

Boka fri rådgivning

Dela nyheten