affärsystem som abonnenmangstjänst

Affärssystem som abonnemangstjänst – en lönsam affär?

Affärssystem, Digitalisering, Effektivisering, Visma Business, visma.net

Hur molnet ändrar kostnaderna för ditt affärssystem

Fler och fler företag väljer affärssystem som abonnemangstjänst i molnet. Leverantören har hand om din programvara, du och dina anställda får tillgång till den online.

Idag säljs våra affärssystem i abonnemangsform. Först ut var Visma.net som kom som en ren abonnemangstjänst, numer säljs även Visma Business på samma sätt samtidigt som det nu är vanligast att även driften av Visma Business läggs ut till leverantörer i stället för att själv investera i server och hårdvaror, vilket jag tycker är smart om man inte har ett behov av att hantera allt internt.

Kostnaden är verkligen en motivator för att välja molnet. Du betalar en abonnemangsavgift som du kan skala upp eller ner baserat på dina behov av användare och tjänster. Tidigare köpte du en licens för programvaran och behövde investera i server för att köra systemet på. Dessutom innebär en molnbaserad lösning att din leverantör vanligtvis tillhandahåller underhåll och support som en del av din prenumerationsavgift.

Skalbarhet en nyckel för valet av abonnemangstjänsterskala affärssystem

En stor nackdel du bör överväga om du tittar på att investera i en traditionell licenslösning är att när ditt företag växer, så kommer din volym av transaktioner och dokument att öka. Under tiden kommer du att ansvara för att tillhandahålla ytterligare resurser som behövs, inklusive datorkraft och datalagring.

Däremot, när du abonnerar på en lösning, kommer din leverantör att ansvara för att tillhandahålla ökade resurser. Du slipper tänka på att budgetera för nyinvestering i hårdvara och kapacitet.

Hitta det bästa av alla världar

I en idealisk värld kan du hitta en ERP-lösning som uppfyller alla dina affärsbehov samtidigt som det passar perfekt i din budget. I den verkliga världen måste du fatta några beslut om vad som är viktigast för ditt företag. Att hitta en leverantör som erbjuder en flexibel prismatris som hjälper dig att få mest funktionalitet och värde för dina kronor är såklart viktigt. Där kan vi som partner hjälpa er att välja lösningar som passar era processer bäst. Tillsammans med Visma och våra partners som har integrerade produkter inom e-handel, e-faktura, orderhantering och lagerhantering kan vi skapa lösningar som är “best of breed”.

Målet är att skapa effektiva processer som leder till bättre arbetsdagar, med en investering som ska vara lönsam i framtiden. Det är där vi tillsammans ska se på processer som kan automatiseras eller förändras. Vill du boka upp ett effektiviseringsmöte där vi kan gå igenom er verksamhet och ge råd om lösningar? Kontakta oss.

Läs mer om våra affärssystem och lösningar >>>

HAR DU EN ELEFANT I RUMMET?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Läs mer om Visma.net och hur du kan effektivisera din verksamhet.

Låt oss prata om det >>>

 

Experter på molnbaserade affärssystem/Fredrik Lindblad
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

 

 

Dela nyheten