AI i ditt affärssystem skapar möjligheter

Affärssystem, Effektivisering

AI i ditt affärssystem

När man hör debatterna på kafferaster och läser artiklar på nätet så funderar många på den AI-revolution som verkar vara runt hörnet och då radikalt kan förändra hur vi arbetar. Riskerna man hör om är att det kommer bli mycket arbetskraft som sägs upp då deras jobb ersätts av tekniken. Vad kommer hända när företaget satsar på AI i ditt affärssystem?

Innovationscykeln

Jag tog ett prat med Direktkonsults VD, Per Halvarsson, som varit med om några omvälvande teknikskiften. Ett var ju grunden till att bolaget startade, när programmeringstekniken tog fart och datorerna blev vanligare och vanligare på kontoren.

Hur var det med rädslan för förändringen på den tiden?AI i ditt affärssystem

– Jag blir förvånad över hur lätt vi människor har att glömma historien och reflektera över effekterna av en teknikförändring. Visst känns det som att förändringen är snabbare idag än någonsin, men jag är inte orolig.

Hur kommer AI att förändra affärssystemen i framtiden?

– Jag minns tiden när datorerna tog över och oron var stor, facken till och med protesterade mot den nya tekniken. Som ni vet så är utveckling oundvikligt och i ständig förändring. Här ska man gå in med ett öppet sinne och se vilka möjligheter AI kan ge mig som individ och företag.

Vilka lösningar finns idag i Vismas affärssystem?

– Det som vi kommer närmast på idag är de automatiseringsflöden som affärssystemet erbjuder. Ett affärssystem idag kan analysera data och komma med lösningsförslag till dig. Ett exempel är en inköpsprocess där systemet skapar upp beställningsförslag utifrån många parametrar och lagersaldon.

Visma satsar på AI i ditt affärssystem

Som en ledande och snabbväxande spelare på den nordiska IT-marknaden vill Visma vara i framkant av utvecklingen. De arbetar hårt för att ta del av ny kunskap och anpassa lösningar till den föränderliga värld vi lever i. Som kund och användare av Visma.net eller Visma Business ska du vara trygg med att det ständigt pågår ett utvecklingsarbete. Visma är idag ett företag med 7200 anställda och har en gedigen kapacitet och kompetens, dessutom med fokus på att tänka nytt.

Ett exempel är Vismas internationella AI-grupp som diskuterar och arbetar med artificiell intelligens och dess möjligheter.

Satsa på e-fakturaflöden

 

Idag finns redan flera processer där AI i ditt affärssystem eller maskininlärning har en viktig roll. Det som vi på Direktkonsult ser är vanligast och viktigt för företag att implementera är e-fakuraflöden. När du tar emot en faktura ska ett bra system kunna analysera informationen, automatiskt kontera eller sända ut till rätt person för attestering.

Nu kommer kraven om e-faktura vid offentlig upphandling och det påverkar många av företagen. Så gör er redo att använda tekniken redan idag.

Läs mer om e-faktura >>>

HAR DU EN ELEFANT I RUMMET?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Läs mer om Visma.net och hur du kan effektivisera din verksamhet.

Låt oss prata om det >>>

 

Jonas digitaliserar /Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten