lanopro-valde-visma-net-i-molnet

Lanopro berättar: Vi valde affärssystem i molnet med Visma.net!

Kundintervjuer

Lanopro sökte ett affärssystem att växa med inför en planerad expansion. Här berättar VD Houtan Houshangi om valet av det molnbaserade affärssystemet Visma.net.

Kan du berätta lite för oss om Lanopro?

Lanopro har sina rötter i Norge där utveckling och produktion sker. Vi drog igång vår verksamhet 2006 och därefter startades 2008 vårt bolag i Singapore. Vår nisch är miljövänliga marina specialsmörjmedel, vilket gör att våra kunder huvudsakligen finns inom sjöfart- och offshoreverksamhet.

Nu står vi inför en stark expansion där vi planerar för en mycket stor tillväxt under de närmaste åren då vi ska bygga en global organisation. Vi insåg då att vi måste ha ett affärssystem som kan växa tillsammans med oss!

Hur resonerade ni när ni började leta affärssystem?

Vi visste att vi skulle ha ett molnbaserat affärssystem eftersom vi väldigt ofta är på resande fot. Tillgängligheten var alltså oerhört viktig för oss. Likaså snabbhet, eftersom internet inte nödvändigtvis fungerar lika bra överallt. Att det dessutom är samma system för alla, oavsett från vilket kontor i världen man jobbar ifrån, var förstås också viktigt.

Men vi ville också ha ett komplett affärssystem, med bred funktionalitet. Vi upptäckte ganska snart att många av systemen i molnet är tämligen enkla och helt enkelt inte skulle räcka till.

Vilken var er största utmaning när ni kom i kontakt med oss?

Eftersom vi jobbar med multipla lager var logistiken helt avgörande. I Visma.net Logistics har vi fått möjligheten att skapa logistikflöden som fungerar och det finns också stora möjligheter till automatisering av processer som vi kommer vilja jobba vidare med framöver. Effektiva logistikprocesser och lagerstyrning är en mycket viktig del för att vi ska kunna erbjuda våra kunder en tillförlitlig leveranskedja.

Att vi dessutom har full kontroll på vår redovisning i Visma.net Financials är förstås lika viktigt. Det är ju inte bara korrekta lagersaldon som krävs – även bokföringen måste stämma!

Vad var avgörande för att ni valde att arbeta med Direktkonsult?

Vi vill gärna jobba med små eller medelstora företag. Det är viktigt för oss att vår samarbetspartner förstår oss “på vår nivå” och verkligen har intresse av arbeta med oss. Hos en stor konsultfirma upplever vi att det är större risk att försvinna i mängden…

Visma.net-konsulter hos Direktkonsult

Jag beskrev våra önskemål för Visma som kopplade ihop oss med Direktkonsult. Vi fick ett bra intryck av DK redan efter första mötet och såg ingen anledning att leta vidare. Ett beslut vi absolut inte ångrat eftersom vi är nöjda med hur ni genomförde projektet.

Implementeringen av systemet gick enligt planeringen, både vad gäller tid och pengar, och idag är vi jättenöjda med både systemet och samarbetet med Direktkonsult.

Slutligen: Vad är era rekommendationer för andra företag inom branschen som letar efter en leverantör av affärssystem?

En generell rekommendation är väl att ha en självkritisk hållning till vad man verkligen behöver. Att ha gjort ett bra jobb internt med en utförlig kravspecifikation gör det mycket lättare att ställa rätt frågor och att bedöma systemen man tittar på.

Vad gäller projektet är förstås valet av partner viktigt. Fundera över vilken typ av företag man vill jobba med och hitta en partner som du känner förtroende för.

Sen bör förstås projektplan med tid och kostnader klaras av så tidigt som möjligt så att man har en klar bild över vad som faktiskt ligger framför en i projektet. Det kostar ju trots allt en slant att införa ett nytt system. Då är det skönt att kunna se tillbaka och konstatera att det blev som planerat. Dels avseende tid och pengar, dels avseende systemet.

Visma.net ger oss faktiskt precis det vi hade hoppats! Vi har saldon och balanser som stämmer och det går precis så snabbt och enkelt som vi behöver.

Det är verkligen roligt att höra att ni är nöjda Houtan! Tack för att du tog dig tid att berätta lite om era erfarenheter av att införa Visma.net!

 

Läs mer om Visma.net

Dela nyheten