affarssystem i molnet

Tre tips när du letar efter ett affärssystem som är molnbaserat

Affärssystem

Affärssystem i molnet

Söker du affärssystem i molnet? Med ett affärssystem i molnet delar du på kostnader för servrar, virusskydd, back-up och liknande. Du betalar bara för de funktioner du behöver och använder och därför kan alla typer av företag, små som stora, ha ett prisvärt och kvalitativ affärssystem. Vi delar med oss av tre tips som förhoppningsvis hjälper dig på vägen.

Ingen installerad programvara bara en enkel inloggning

Oavsett om du googlar på cloud- eller molnlösning så är anledningen till ditt sökande detsamma: du vill hitta ett affärssystemet som fungerar i ditt företags vardag för alla anställda och oavsett vart de befinner sig. Inga installerade programvaror utan endast bara en enkel inloggning, eller hur?

Tre tips affarssystem molnet

Tre enkla tips

Vad ska du tänka på när du letar efter ett nytt affärssystem? Ser du på en lösning i molnet? Du kanske behöver övertyga ledningsgruppen att satsa på ett affärssystem i molnet? Här är våra tre enkla tips på vad du ska tänka på när du letar och väljer nya system.

  1. Sparar du tid? Var noga med dina ROI-kalkyler. Vad kan ett nytt affärssystem göra för dina arbetsprocesser och vilka tilläggstjänster finns det för att automatisera och förenkla för din personal. Att spara tid kan i många fall även innebära en roligare arbetsplats där man kan lägga mer tid på kärnverksamheten och kanske får tid till en kopp kaffe med kollegorna. Exempel på tidsbesparingar kan vara automatiserade fakturaprocesser där du skickar, tar emot, godkänner och bokför med så få manuella steg som möjligt.
  2. Arbeta med avvikelser, inte det som fungerar. Ett modernt affärssystem ska kunna ge dig möjlighet till rapporter och uppföljning, för att du ska kunna ta rätt beslut. Några dashboards med dina viktigaste rapporter och KPI:er att följa. Med god insikt i verksamheten har du verktygen för att ta rätt beslut och arbeta med avvikande processer. Sen ska du kunna integrera system för mer avancerad uppföljning vilket leder oss till sista tipset…
  3. Vilka system/program behöver integreras med ditt affärssystem? Ditt företag har säkert andra verktyg och program som ni använder.  Har du en branschspecifik lösning som behöver data från affärssystemet så du slipper flera grundregister? Ställ frågor om integrationsmöjligheterna.

Inga dyra uppgraderingar

Ett extra tips: I ett modernt molnbaserat affärssystem ska du aldrig behöva tänka på uppgraderingar, du ska alltid befinna dig i den senaste versionen av systemet.

Lyckade IT projekt fyrmodellen

Vill du prata om de specifika behov som just ditt företag eller bransch har? Vi på Direktkonsult finns för dig som vill veta mer, oavsett om du vill satsa på Visma.net som vi jobbar med eller bara förstå lite bättre hur ett affärssystem i molnet fungerar.

Vi har lång erfarenhet av att driva och genomföra mindre och större IT- projekt med hjälp av fyrmodellen vilket uppmärksammades av Dagens Industri och Visma.

 

Boka en Visma.net demo

Dela nyheten