Analyser av företagets nyckeltal med Simon

Digitalisering, Effektivisering, Om Direktkonsult, Visma Business

Hur kan man använda digitala verktyg på bästa sätt för att förenkla företags analyser av nyckeltal? Simon brinner för BI och vill förenkla rapporteringsarbetet för företag. När det behövs ny energi och återhämtning så är fritidsaktiviteter som golf och jakt viktiga för Simon.

Digitala verktyg som underlättar arbetet

När började du arbeta på Direktkonsult och vad gjorde du innan dess?

Jag började jobba på Direktkonsult 2019 och före det har jag jobbat med olika saker, främst som verksamhetskonsult men också som projektledare och systemspecialist på Genesis IT. Senast kommer jag från Beijer byggvaruhus där jag jobbade som senior systemspecialist.

Vilken roll har du på Direktkonsult och vad innebär den rollen?

Främst jobbar jag med Visma Business och har där lite extra fokus på Visma Document Center. Framöver vill jag gärna fördjupa mig inom BI (Business Intelligence), kanske är det min bakgrund som civilekonom som är orsak till mitt intresse för BI, analyser och nyckeltal. Jag vet själv hur många timmar man kan bli sittandes med olika rapporter och budgetar. Med min nuvarande erfarenhet om hur digitala verktyg kan underlätta, vet jag hur mycket lättare man kan göra det för sig själv!

Vilket kontor sitter du på?

Mina arbetsdagar utgår från Stockholmskontoret men jag jobbar rikstäckande. I Stockholm finns mitt skrivbord, men min arbetsplats är Sverige.

Hur ser en arbetsdag/arbetsvecka ut för dig?

Eftersom jag sitter på vårt lite mindre kontor i Stockholm så är våra arbetsuppgifter kanske mer varierande. Jag jobbar med allt från behovsanalyser och införandeprojekt, till support och löpande förvaltning och utveckling.

Vad är det bästa med din tjänst på Direktkonsult?

Teamkänslan, speciellt på det mindre kontoret i Stockholm som jag utgår ifrån. Det känns mer som ett lag som jag är en del av, än en arbetsplats.

Jag tycker också om känslan av att vi verkligen hjälper företag med deras konkreta problem och frågeställningar. Vi hjälper dem att utvecklas och ta nästa steg på sin resa med hjälp av digitala verktyg, vilket gör att vi känns mer som verksamhetskonsulter än rena affärssystemskonsulter, trots att vi jobbar med affärssystem. Direktkonsult har även bra fokus på personalen där vi ges utrymme att växa tillsammans med bolaget genom så väl interna som externa utbildningar. Dessutom erbjuder Direktkonsult även förebyggande friskvård av olika slag för att vi ska hålla oss friska och må bra.

Läs mer om oss på Direktkonsult >>>

Vad är det bästa med Direktkonsult?

Det extra engagemanget ute hos kunderna, där vi alltid strävar efter att vara en ”Partner och inte leverantör”. När våra kunders bolag växer och de tar sig in på nya marknader behövs ofta nya digitala verktyg och mer stöd från en IT-partner. Detta är något vi jobbar mycket med på Direktkonsult eftersom vi verkligen vill vara en partner och inte en leverantör. Vi erbjuder alla våra kunder årliga Step-up möten där vi tillsammans med kunderna går igenom deras nya och/eller förändrade behov och hur vi kan hjälpa dem på bästa sätt.

Vi utför även årliga kundundersökningar för att ta reda på om vi behöver förändra eller förbättra någon del av vårt arbete tillsammans med kunderna. Undersökningen innefattar allt från hur deras lösning fungerar till service och support.

Vad har du för privata mål under 2019?

På min fritid tycker jag om att utöva olika sporter, främst golf där jag strävar efter att nå singelhandikapp under 2019. Sen väntar jag och min fru barn och har också köpt oss ett hus som vi snart flyttar in i. Så målet inför 2019 är väl att få huset klart att bo i – och sen blir väl det ett fortgående projekt tills vi flyttar ut igen…

Utöver det så planerar jag att ta upp en liten släkttradition och ta jaktlicens. Jaga är något som vi i släkten har gjort i flera generationer och som jag skulle vilja lära mina barn så småningom.

 

Kontakta oss

Behöver du rådgivning för ditt företag? Söker du inspiration och kunskap om hur du skulle kunna effektivisera din verksamhet – kanske förbätta dina analyser av nyckeltal? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Jonas Svensson/Jonas Svensson
031-939 748
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten