Användarvänlighet i affärssystem viktigt för Axel

Okategoriserade

Användarvänlighet i affärssystem ligger Axel varmt om hjärtat. Efter flera år som kund och systemanvändare bytte han sida till att bli en konsult hos oss på Direktkonsult. Vad behöver man göra för att få ut maximalt av sitt affärssystem?

När började du arbeta på Direktkonsult och vad gjorde du före?

Jag började på Direktkonsult i april 2020, i samband med ett stort implementationsprojekt av Visma Business och MobilLager. Innan jag kom hit jobbade jag först sju år hos en av Direktkonsults kunder, parallellt med att jag slutförde en civilingenjörsexamen inom Innovationsledning och Produktutveckling. Efter det ägnade jag drygt två år till att, tillsammans med några andra, starta ett eget företag där vi utvecklade hjälmar från växtbaserade material.

Vilken roll har du på Direktkonsult och vad innebär den rollen?

I och med att jag kom från kundsidan och har spenderat många år som systemanvändare ligger användarvänlighet i affärssystem mig varmt om hjärtat. Därför blev min roll som Verksamhetskonsult naturligt inriktad mot att i projekt analysera, kartlägga och effektivisera kunders arbetssätt för att få de ska få ut maximalt av deras nya affärssystem. Och såklart mycket annat!

Hur ser en arbetsdag/arbetsvecka ut för dig?

Sedan jag började på Direktkonsult har jag jobbat väldigt tätt ihop med en kund som nyligen bytte affärssystem till Visma Business. Det har inneburit många workshops, utbildningar och specialanpassning av systemet för att det ska passa deras verksamhet. Den senaste tiden har jag blivit involverad i en del marknadsaktiviteter och demonstrationer/offerering till blivande kunder. Näst på tur står projektledarskap, vilket ska bli superspännande!

Vad är det bästa med din tjänst på Direktkonsult?

Det bästa med min tjänst på Direktkonsult är att jag får möjligheten att vara med och utveckla våra kunders verksamheter under längre perioder. Vårt samarbete fortsätter nämligen ofta långt efter driftsättning av deras nya affärssystem. Det gör att mitt jobb blir extremt varierande och utvecklande.  

Vad är det bästa med Direktkonsult?

Det bästa med Direktkonsult är att hela verksamheten genomsyras av en entreprenöriell anda och att det finns enormt utrymme för kreativitet. Vi konsulter lägger mycket tid på att vrida och vända på våra kunders processer och flöden för att hitta den allra bästa tillämpningen av våra system. I och med det resulterar våra projekt alltid i en bra lösning som våra kunder blir väldigt nöjda med – det är roligt!

Vad gör du på fritiden?
På kvällar och helger hittar man oftast mig i min verkstad, filande på någon egentillverkad detalj i rostfritt till motorcykeln jag har byggt själv. Annars på gymmet eller tennisbanan, men det har det ju fått bli mindre av nu såhär i Covid-tider.”

 

 

Dela nyheten