Vinsten att automatisera processer

Okategoriserade

Hur hjälper affärssystem och automatiserade processer ett växande företag?

Klocktillverkaren Mockberg har sedan starten i studentrummet för fem år sedan haft en strategi att växa med hjälp av system och externa leverantörer för ekonomi, produktion och leveranser. Det kräver att de själva har full översikt över processerna och att systemen är integrerade med varandra.

Direktkonsult levererar nu Visma.net till Mockberg, samt att affärssystemet är integrerat med både webbshop och logistikleverantörens system. Därmed är nu alla deras system sammankopplade, vilket var viktigt för företaget.

Företaget startade, som så många andra, med manuella processer för att hantera kunder och ordrar. Det var faktiskt Google Drive som var nyckeln i starten för att lagra all information. Sedan ett år tillbaka är Visma.net i drift och nu har de förståelse för hur ett modern webbaserat affärssystem kan underlätta och hjälpa i den dagliga driften.

Det var väldigt manuella processer tidigare, idag hade vi behövt minst en heltidsanställd för administrationen om vi inte valt att investera i Visma.net, berättar Elvia Eriksson som är en av grundarna till företaget.

 

Mockberg

Ökad kundnöjdhet och tillväxt med Visma.net

   Integrationer av webbshop och tredjepartslager till Visma.net

   Hur integrationer och effektiva processer i ett webbaserat affärssystem kan utveckla ett företag

 

Sex processer att automatisera:

 1. Reseräkning och utlägg direkt i mobilen – att kunna registrera utlägg och reseräkning direkt och inte “sen” förenklar för individen, och underlättar för ekonomiavdelningen.
 2. Skicka fakturor elektroniskt och få betalt snabbare – när era fakturor hamnar direkt i mottagarens system minskas risken för fel och förseningar. Här finns också stora pengar att spara.
 3. Minimera risken för förseningsavgifter och vinn tid – genom att ta emot fakturor elektroniskt direkt in i systemet får ni ett automatiserat fakturaflöde som bara kräver handpåläggning vid avvikelser.
 4. Automatisera leverantörsbetalningar – undvik dubbelarbete och minska antalet misstag genom att automatisera leverantörsbetalningar från betalningsförslag.
 5. Ständigt aktuella nyckeltal – all information ni behöver finns i affärssystemet, dra nytta av möjligheterna med analys och rapporter i det dagliga arbetet.
 6. Attestera fakturor digitalt – ett digitaliserat attestflöde förenklar, ger ökad kontroll och eliminerar risken för “flaskhalsar”
Jonas_direktkonsult

Boka fri rådgivning

Dela nyheten