Nora i Karpaterna

Automatiserade betalningar och elektronisk fakturahantering med Nora

Digitalisering, Effektivisering, Om Direktkonsult, Visma Business

Nora Veress reser gärna på sin fritid – till Karpaterna bland annat, en bergskedja som sträcker sig från Slovakien till Serbien och omsluter Transsylvanien. På jobbet strävar hon istället efter att ge kunden en ”aha-upplevelse”. Nora vill hjälpa bolag att ta sin ekonomiavdelning in i framtiden, exempelvis med automatiserade betalningar och elektronisk fakturahantering.

Dags att ta ekonomiavdelningen in i framtiden!

Beskriv din roll på Direktkonsult?

I min roll som affärssystemkonsult på Direktkonsult jobbar jag mestadels med förvaltning, utbildning, support och implementering av Visma Business vilket jag även projektleder. Utöver det jobbar jag också med flera av Vismas tilläggstjänster som Autopay och Document Center vilket är en lösning för automatiserade betalningar och elektronisk fakturahantering. Eftersom inget projekt är det andra likt blir det ofta fler tilläggstjänster eller integrationer. Utveckling och effektivisering av våra kunders arbetsprocesser ingår också i mina arbetsuppgifter. Utöver detta har jag även haft rena redovisningsuppdrag hos våra kunder. Eftersom jag har en ekonom-bakgrund har jag valt att inrikta mig på redovisning även hos Direktkonsult.

Vad gör ditt arbete spännande?

Mitt mål har alltid varit att ha ett arbete som är utmanande och erbjuder variation. Jag är ständigt aktiv i olika projekt vilket medför varierande arbetsuppgifter och det är just det som gör mitt arbete spännande och får mig att utvecklas. Vår breda kundkrets kräver olika lösningar vilket innebär att jag får möta en del utmaningar, oftast roliga men ibland också tuffa.

Det är en häftig resa att följa hur kunders behov och idéer, tillsammans med oss konsulter och utvecklare, blir till verklighet. Det bästa jag vet är när en lösning som jag presenterar för kunder ger en ”aha-upplevelse”, att saker kan vara så enkla.

Läs om Swelube AB – Automatiserade flöden och mobil tillgång till information för ökad effektivitet

Varför tycker du att företag ska vända sig till Direktkonsult för att få hjälp?

Direktkonsult har funnits i branschen sedan 1985 och består av ett väldigt kompetent team. Vissa av mina kollegor har varit på Direktkonsult sedan företaget startades och tillsammans med oss juniorer kompletterar vi varandras kunskaper och erfarenheter på bästa sätt. Vi består av konsulter och utvecklare där vi alla har olika bakgrund och erfarenheter vilket jag anser är ett vinnande koncept. Vi är en certifierad Vismapartner och vår kompetens prövas varje år genom certifieringstester.

Direktkonsult erbjuder även sina anställda möjligheter till kompetensutveckling. Vi fördjupar oss inom ämnen som intresserar den enskilde konsulten och därigenom gynnar företaget. Jag identifierade en kunskapslucka inom koncernredovisning och valde att gå en kurs förra året. Kunskapen jag tog med mig från kursen har jag och våra kunder redan fått ta stor nytta av.

Automatiserade betalningar med Nora

Ekonomiavdelningar har goda förutsättningar för att ta hjälp av digitaliseringen där fakturor, attest, betalningar mm. sker med några få knapptryck istället för manuell stansning. – Nora Veress

Dina framtidsdrömmar, finns det något du vill förverkliga?

Variation är viktigt för mig så jag siktar på att fortsätta jobba med kunder i olika segment där jag skapar effektiva och kundspecifika lösningar. Även om jag redan känner mig väldigt kunnig inom Visma Business redovisningsmodul vill jag fördjupa mig ytterligare i systemet som helhet. Jag gillar att lära mig nya saker så några fler kurser som får mig att utvecklas kommer jag definitivt att ta i framtiden.

På min fritid tycker jag om att resa och upptäcka världen. Jag har ungerska rötter och har alltid intresserats av andra kulturer. Och vänner i andra länder är förstås alltid ett plus när man besöker ett land. Jag föredrar ställen med få turister och då är det perfekt att känna lokalbor så att man kan undvika turistfällor och hitta smultronställen. Hittills har jag besökt ett 20-tal länder så jag har en hel del kvar att upptäcka. Till sommaren planerar jag att tågluffa genom Europa. Det blir även en tur till Transsylvanien som jag besöker minst en gång om året. Nästa gång jag åker dit har jag blivit lovad björnsafari så jag har verkligen något att se fram emot!

Vad tror du om det närmaste året? Vilka trender inom affärssystem kommer du att påverkas av och råda våra kunder att arbeta med?

Jag tror att förändringsbenägenhet är en viktig faktor inom den närmsta tiden vi har framför oss. Digitalisering pågår i full fart och det är viktigt för oss samt våra kunder att hänga med eftersom det kan hända väldigt mycket på kort tid. Röststyrning och AI har redan gjort entré i vissa system och jag tror att vi kommer se mer av detta inom det närmsta året. Ekonomiavdelningar har goda förutsättningar för att ta hjälp av digitaliseringen där fakturor, attest, betalningar mm. sker med några få knapptryck istället för manuell stansning. Automatisering av olika arbetsuppgifter är redan tillgängligt i Visma Business i form av schemaläggning. Detta bidrar till att systemet gör det ”tråkiga” jobbet och ekonomiavdelningen har möjlighet att lägga tiden på mer värdeskapande arbetsuppgifter, t.ex. analys samt uppföljning av nyckeltal och trender.

En annan viktig faktor jag tror på är lättillgänglighet av information. Ett affärssystem innehåller väldigt mycket data och det ska vara enkelt för företag att ta del av viktig information. Analyser, nyckeltal samt annan information presenteras redan idag i olika appar som är kopplade till affärssystem vilket förenklar beslutsfattande och är tidsbesparande. Jag tror även att företag behöver tänka mer på att anamma nya roller eller förändra de befintliga eftersom digitaliseringen bidrar till att den traditionella företagsstrukturen behöver förändras och vissa roller kan komma att försvinna.

Jonas digitaliserar /Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten