Logistikexperten-Hanna-effektiviserar-skidakningen

Automatiserade logistikflöden med Hanna

Digitalisering, Effektivisering, Om Direktkonsult, visma.net

Genom att automatisera dina logistikflöden kommer du både spara tid och flytta fokus från administrativa rutiner och istället satsa mer på uppföljning och analyser. Utvecklingen går idag ständigt framåt och allt fler processer förväntas ske automatiskt.
För Hanna Uhlén, en av våra logistikexperter på Direktkonsult är effektivisering och personlig utveckling i fokus, oberoende om det gäller yrkeslivet eller skidåkning.

Hanna automatiserar logistikflöden

Beskriv din roll på Direktkonsult.

I min roll som affärssystemkonsult på Direktkonsult ingår flera olika arbetsuppgifter. Främst implementeringsprojekt hos nya kunder, Hanna automatiserar logistikflödenlöpande förvaltning och support av de lösningar som jag och mina kollegor tagit fram. Jag jobbar med affärssystemen Visma.net och Visma Business samt dess tilläggsprodukter och kringtjänster. Det senaste året har jag valt att fokusera mer på logistikflöden då jag tycker det är extra intressant. Jag brinner för att hjälpa våra kunder att utveckla sina logistikflöden, identifiera tidstjuvar och i slutändan effektivisera hela flödet.

Vad gör ditt arbete spännande?

Jag har alltid varit intresserad av olika flöden och det är nog därför som jag fastnat för konsultyrket. Som konsult får jag möta olika kunder och också jobba med olika flöden varje dag, vilket gör jobbet både roligt och utmanande. Att tillsammans med mina kollegor stå inför utmaningen att försöka hitta den optimala lösningen för kunden och sedan lyckas, är väldigt roligt och ger energi till hela gruppen. Jag gillar variation i mina arbetsuppgifter och i min roll som konsult så är den ena dagen aldrig den andra lik.

Varför tycker du att företag ska vända sig till Direktkonsult för att få hjälp?

Precis som jag nämnde på första frågan så har jag valt att fördjupa mig inom logistik. Mitt intresse för logistik har lett till att jag idag läser en för fördjupningskurs inom e-logistik och e-business för att få ytterligare förståelse för logistikens betydelse. Det som gör mig lite extra intresserad av logistik är när jag ser att mina kunskaper kommer till nytta för våra kunder. Även mina kollegor har valt att specialisera sig på vissa områden vilket gör att vi tillsammans får en bred spetskompetens. Vi arbetar och lär mycket av varandra vilket gör att vi i projekt och förvaltning kan få en bra helhetsbild och jag tycker det känns tryggt och bra att vi vet att rätt person gör rätt uppgift i projekten. Tillsammans arbetar vi alltid för att hitta den optimala lösningen för kunden.

Dina framtidsdrömmar, finns det något du vill förverkliga?

Jag är en nyfiken person som drivs av att ständigt lära mig nya saker, därför passar konsultyrket mig perfekt. När jag är läst klart kursen e-logistik och e-business så skulle jag gärna vilja utbilda mig vidare inom projektledning. För att svara på din fråga om jag skulle vilja förverkliga något så skulle det vara roligt att från grunden hjälpa till att ändra och effektivisera logistikflödet hos någon kund. Där tror jag att mina kunskaper från logistikkursen skulle komma till stor användning.
Utöver mina personliga mål inom yrkeslivet så har jag en dröm om att återigen få åka till Kanada och uppleva den fantastiska skidåkning som finns där. Kanske vågar jag till och med prova helikopterskidåkning nästa gång. Skidåkning är något som får mig att hitta lugnet och släppa jobb och vardaglig stress. Just skidåkning är ett intresse som jag delar med flera kollegor på kontoret vilket gör att fikastunderna aldrig blir tysta.

Vad tror du om närmaste året? Vilka trender inom affärssystem kommer du påverkas av och råda våra kunder att arbeta med?

Jag tror mycket på automatisering av processer, min uppfattning är att många företag har mycket tid att spara genom att automatisera de dagliga rutinerna och istället våga satsa på uppföljning och analyser. Redan idag handlar det mycket om att effektivera och jag tror att de företag som vågar göra denna satsningen fullt ut kommer vinna mycket i framtiden. Både i tid och rent ekonomiskt. Mycket handlar om att lägga tid och resurser på rätt ställe för att följa med i den digitala utvecklingen.

HAR DU EN ELEFANT I RUMMET?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Läs mer om Visma.net och hur du kan effektivisera din verksamhet.

Låt oss prata om det >>>

Jonas digitaliserar /Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

 

Dela nyheten