Traineebloggen vecka 42: Support och kundprojekt var veckans fokusområden

Om Direktkonsult

Denna veckan har vi jobbat med olika projekt på varsitt håll. Mycket har handlat om support och test där vi fått jobba en hel del självständigt. Nedan kan ni läsa mer om våra upplevelser.

Utmaningar med kundsupport

Efter förra veckans mjukstart på supporten fick jag nu under veckan ta emot mitt allra första supportsamtal. Hittills har jag hanterat ärenden endast genom Direktsupport som är en onlinetjänst där kunder kan lägga upp sina ärenden. Ni kan läsa mer om vår support här.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös inför första samtalet men tack vare stöttning av mina grymma kollegor så gick det hur bra som helst. Ärendena som kommer in till supporten är väldigt varierande vilket gör att jag, som är ny på supporten, lär mig väldigt mycket. Nervositeten släppte ganska snabbt efter att ha tagit emot några samtal så jag ser fram emot den kommande veckan och alla nya ärenden som ska hanteras!

Traineegänget: Nora

direktkonsult-support

Kundprojekt och support vid test

Denna veckan har jag tillsammans med andra kollegor fortsatt att jobba med det Visma Business projekt som jag varit delaktig i sedan min första vecka hos Direktkonsult. Vi inledde veckan med att göra anpassningar i systemet och även utföra interna tester.

Mot slutet av veckan var det dags för kunden att börja testa de olika flödena i systemet. I samband med detta fick jag möjligheten att själv åka ut till kunden och finnas med som stöd under testerna. Det blev en möjlighet som jag är glad att jag fick chansen till! Det var intressant att höra vilka frågetecken som kan dyka upp och jag fick själv tänka till för att kunna svara på de olika frågorna. En rolig och lärorik erfarenhet, nu ser jag fram emot att se hur projektet kommer rulla på fram till go live om några veckor.

Traineegänget: Hanna 

Vi avslutade veckan med ett uppdrag där vi själva fick åka ut till en av våra kunder och installera en programvara. Det blev en rolig avslutning på en intensiv vecka där vi fått stå på egna ben.

Till alla bloggposter

Dela nyheten