Direktkonsult kontor Stockholm

Traineebloggen vecka 44: Fortsättningsutbildning i Visma Business

Om Direktkonsult

Under 2,5 månad på traineeutbildningen har vi gått flera utbildningar och denna veckan har bestått av fortsättningsutbildning i Visma Business hos Visma i Stockholm.

Visma Business utbildning steg 2

Under september har vi deltagit på steg 1 för Visma Business där vi även blev certifierade. Denna veckan var det dags för steg 2 utbildningen som är en fördjupning av utbildningen vi fick i september. Utbildningen varade i fyra dagar där fokus låg på logistik och ekonomi. Vi fick med oss massor av ny kunskap framförallt inom logistikdelen i Visma Business. Första dagen började vi med att diskutera utmaningar inom inköp och lagerhantering för olika branscher, exempelvis livsmedelsbranschen. Vilket var intressant eftersom Direktkonsult har många kunder inom fiskbranschen. Under dag två låg fokus på strukturartiklar och serienummer samt en hel del olika uppgifter som vi fick lösa i grupper. Uppgifterna var givande då de blev som en sammanfattning av allt vi gjort under dagarna. Det blev bra och lärorika diskussioner kring gruppernas olika lösningsförslag.

De resterande två dagarna ägnades åt ekonomi, där vi bland annat fick lära oss mycket om in-/utbetalningar. Vi fick även testa på att skapa egna anläggningstillgångar som vi fick aktivera och göra avskrivningar på. Det var nyttigt att få höra teoretiskt men även genomföra praktiskt i Visma Business, vi tyckte att det var lärorikt att få bägge delar för att förstå hur systemet fungerar.

Besök hos Direktkonsult i Stockholm

Efter tisdagens utbildning gav vi oss ut i regnovädret mot Solna där Direktkonsult har sitt nya kontor. Efter att för första gången åkt åt fel håll med tunnelbanan och efter en lång promenad i ösregnet kom vi fram tillslut. Väl framme fick vi lite värmande kaffe och en trevlig pratstund med våra stockholmskollegor. Vi avslutade dagen med att ge oss ut i regnet på nytt för att avnjuta stockholms bästa hamburgare!

dk_sthlm_medarbetare1

Traineegänget: Hanna, Nora och Gabriella

Till alla bloggposter

Dela nyheten