Traineebloggen vecka 40: Visma.net och Visma tilläggsprodukter

Om Direktkonsult

Utbildning i Visma.net

Förra veckan var fullspäckad och tisdagen spenderades i Stockholm med Visma.net utbildning. Visma.net är ett webbaserat affärssystem som du kan nå via dator, surfplatta och mobil. Med ett molnbaserat system behövs inga lokala servrar och man behöver inte tänka på uppdatering som med traditionella affärssystem. Visma.net är ett komplett affärssystem med moduler även för lager och logistik, elektroniska betalningar och fakturor, reseräkningar, med mera. En stor fördel med Visma.net är bland annat möjligheten till att automatisera processer, exempelvis schemaläggning av återkommande arbetsuppgifter, vilket underlättar och snabbar upp det administrativa arbetet för företag.

Insikt och försäljning av Visma Business produktlinje

Denna veckan inleddes i Stockholm hos Visma Software där vi fick en inblick i beslutsstödsverktyget Insikt som nyligen lanserats. Insikt är en av Vismas kringprodukter som används för beslutsstöd, analys och budgetering. Systemet underlättar för företag att sätta mål och planera sin verksamhet. Dag två ägnades till en början åt försäljning av Visma Business produktlinje där det presenterades en konkurrentanalys och hur säljprocesserna kan se ut. Dagen avlutades med en genomgång av Document Center där vi fick prova på att registrera och behandla både xml-fakturor och pdf-fakturor.

Väl tillbaka i Göteborg fortsatte vi med våra olika uppgifter i kundprojekten som är i full gång. Vi har också hunnit med e-learning kring Visma Reporting & Analysis. Det har varit en hel del ny information att ta till sig under de två senaste veckorna. Nu börjar vi få bra koll på kringprodukterna som Visma erbjuder och det känns roligt att få testa produkterna och se hur de tillsammans med Visma Business kan bli en bra lösning.

Visma.net förenklar vardagenTraineegänget: Hanna, Nora och Gabriella 

 

Till alla bloggposter

Dela nyheten