Traineebloggen vecka 47: Certifiering Visma DCE och support

Under de senaste veckorna har det varit full fart med kundbesök och support samt en certifiering i Visma DCE som blev slutpunkten på Vismas traineeprogram!

Visma DCE certifiering

För två veckor sedan var det dags för sista svängen upp till Stockholm och traineeprogrammet hos Visma. Denna gången var det dags för en fördjupningskurs i Visma DCE. Kursen avslutades med ett prov vilket betyder att nu även är certifierade i Visma Document Center Enterprise och har därmed gått klart Vismas traineeprogram!

Kundprojekt

De Visma Business projekt som vi varit involverade i sedan start har nu haft GO LIVE. Sammanfattningsvis har det varit spännande att se hur ett projekt rullar på från start till mål och hur alla utmaningar som dyker upp längs vägen hanteras. När dessa projekt nu börjar bli klara har vi blivit mer delaktiga i andra kundprojekt där vi fått en hel del ansvar. Det är något som vi tycker är extra kul men också utmanande på flera sätt. Vi får åka ut till kunder dels själv men också tillsammans med våra kollegor och där ställs vi inför olika utmaningar varje gång. Ingen kund är den andra lik kan vi konstatera!

Support

Vi har nu båda två kommit in ordentligt i Direktkonsults support och vi lär oss massor varje dag. De supportärenden som kommer till supporten skiljer sig åt en hel del och det är inte alltid lätt att själv hitta en lösning. Det är då tur att vi har våra erfarna kollegor att ta hjälp av och de stöttar oss verkligen i alla möjliga situationer.

Jobba hos Direktkonsult

Verksamhetsförlagd utbildning hos Direktkonsult

Under de senaste veckorna har vi dessutom fått inta rollen som handledare för Victor som gör sin verksamhetsförlagda utbildning hos Direktkonsult. Victor går tredje året på Affärsystemprogrammet vid Högskolan i Halmstad och kommer under de närmsta fem månaderna att få delta i olika projekt och lära sig hur det är att jobba som konsult. Vi tycker det ska bli roligt att nu få sitta på andra sidan och agera handledare, det kommer bli en nyttig erfarenhet som vi garanterat kommer ha stor nytta av i framtiden.

Direktkonsult har under flera år erbjudit verksamhetsförlagd utbildning för studenter från Affärssystemprogrammet vid Högskolan i Halmstad.

Traineegänget: Hanna och Nora

Till alla bloggposter