Bitlog WMS lagerhanteringssystem

Tillsammans med våra sömnlösa integrationer mellan Visma Business/Visma.net och Bitlog har du ett kraftfullt verktyg för lagerlösning som är både digitalt innovativ och framtidssäkrad.

Kraftfull WMS-lösning för framtidens lagerhantering

Med våra sömlösa integrationer mellan Visma Business/Visma.Net och Bitlog skapar du ett automatiserat arbetsflöde både vid inleverans som utleverans. Allt din lagerpersonal behöver göra är att plocka varorna, Bitlog tillsammans med, alternativt integrerat med, Visma sköter resten. Du får en krafttfull WMS-lösning för framtidens lagerhantering.

Region Norrbotten logga
Ikon citattecken

Digitalisering av våra lagerprocesser frigör tid och resurser till våra vårdavdelningar. Utvecklingsarbetet går ständigt framåt och Region Norrbotten digitaliseras i en allt snabbare takt där Direktkonsult har en tydlig roll i utvecklingsarbetet.

Daniel Vikström
Verksamhetsutvecklare, Region Norrbotten

Batch Picking – Effektivisera med plockning av flera order samtidigt

Med Bitlog plockar du dina order både snabbt, smidigt och med minsta möjliga felmarginal. Batch picking är en standardfunktion i systemet där du får möjlighet att plocka flera order vid ett och samma plocktillfälle. Du kan välja att plocka dina varor direkt i emballaget till kund eller via backar med förtryckta etiketter kopplade till dina order.

Batchplock tillsammans med s.k. Cross Dock ökar din effektivitet och produktivitet genom att kombinera styrkan med att plocka flera order samtidigt tillsammans med att redan sålda varor kan plockas för utleverans direkt vid inleveranstillfället istället för att först lagerhållas.

Automatiserat arbetsflöde

Med Bitlog kan ni automatisera er lagerplanering med kraftfulla verktyg som plockförslag och leveransplanering. Vidare kan systemet t.ex. också föreslå hyllplacering och om det behöver fyllas på från buffert till en plockplats.

Modernt & framtidssäkrat

Plocklistor på papper blir med Bitlog ett minne blott. Istället är A4-arket utbytt mot iPad, smarttelefon eller handscanner. Systemet är helt molnbaserat med kort installationstid, enkel användarhantering och låg månadskostnad.

Flexibelt & Kostnadsffektivt

Med Bitlogs skräddarsydda standardfuktionalitet kan både det lilla som det stora lagret få en smidig och kostnadseffektiv lagerlösning. Dessutom är Bitlog förberett för integration mot t.ex. hissautomater och pick to light-lösningar.

Effektiva flöden för logistik

Hur integrationer och automatiserade processer kan utveckla ett logistikflöde.

Picking Route – Optimera med kortast och snabbast plockningsväg

Alla lagerchefer vet att effektiv plockning gör skillnad på sista raden. Genom att optimera processen ökar man inte bara resultatet utan även kundnöjdheten. Kunderna får sina order snabbare och chansen till återkommande köp är större.

Med Bitlog Picking Route kan du välja kortast möjliga plockningsrutt genom närmsta granne samt välja plockningsvagnar i zoner genom att kombinera de bästa orderna för vagnen. Plockningsrutt tillsammans med Batchplock är kanske de två mest uppskattade modulerna av Bitlogs många standardfunktioner.

VoicePick – Välkommen in i framtiden med röststyrd plockning

Bitlog VoicePick är ett av marknadens mest moderna röstsystem för lagerhantering. Med VoicePick ökar du effektiviteten samtidigt som händerna frigörs genom att instruktionerna läses upp för lagerpersonalen per automatik.

VoicePick kan användas med både headset eller en smidig väst med inbyggda högtalare och mikrofon. Att rätt vara plockas bekräftar lagerpersonalen genom att läsa upp en kontrollsiffra på hyllan. Smidigt, kostnadseffektivt och ett steg närmre mot en automatiserad lagermiljö och en kraftfull WMS-lösning för framtidens lagerhantering.

Behöver du öka verksamhetens lagereffektivitet?

Vill du veta mer om hur Bitlog och Visma Business/Visma.Net tar ditt företags lager till nästa nivå? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi gärna dig.