Digitalisering

Digitalisera – lösningar som effektiviserar

Okategoriserade

Vad ska jag digitalisera?

Alla ska idag digitalisera, men vad innebär det egentligen för ett företag? Är det lätt att gå vilse i digitaliseringsdjungeln och vad är egentligen digitalisering?

Allt handlar om att man genom digital teknik kan effektivisera processer som tidigare utfördes manuellt och i fler steg. En bra digitalisering ska spara tid och resurser. Frågan kan vara känslig i ett företag då det förändrar arbetsuppgifter och processer som fungerat på ett visst sätt i många år, och kan förändra personalens arbetsrutiner. Som vi alla vet, alla gillar förändring men ingen gillar att ändra på sig själv.

Här är några processer som man ska se över, kan jag genom att välja nya lösningar inom affärssystem och applikationer effektivisera processer och arbetsuppgifter?

digitala processer

Automatiserad redovisning

Automatiserar hela processer och hanterar komplicerade och återkommande transaktioner. Genom att använda sig av schemalagda arbetsprocesser i affärssystemet kan du spara tid och minska fel på grund av manuella rutiner.

Elektronisk fakturering

Effektivisera fakturaflödet med elektronisk fakturahantering. Använd dig av fakturatjänster som tar hand om manuella processer. Pappersfakturan är snart borta och de flesta är vana vid att sända ut pdf-fakturor eller till och med e-faktura. Men se till att du har ett system som är anpassat efter din volym, utnyttja automatiserade tjänster som sparar tid vid faktureringen.

Reseräkning i mobilen

Gör det lättare för medarbetare att hålla reda på och registrera sina utgifter på resan. Du kan handla, ta en bild på kvittot och sedan direkt registrera din utgift. Dina utlägg attesteras digitalt och det blir ett enklare flöde.

Logistik med spårbarhet

Automatiserar alla stegen i distributionskedjan och ger dig lagerstatus i realtid. Du kan genom schemaläggningsrutiner generera en plocklista direkt när ordern har kommit in i ditt system. Se till att du har full spårbarhet av dina produkter i ett affärssystem som hanterar serie- eller batchnummer. Förenkla plockrutiner med digitala lösningar för plock och lagerkontroll. Möjligheterna för ett logistikflöde är oändliga.

Automatiserad rapportering

Ökar effektiviteten, minskar risken för fel och reducerar manuellt arbete. Du kan snabbare reagera på avvikande data och får bättre styrningsverktyg för din verksamhet.

Snabb och säker elektronisk betalning

Eliminerar de manuella stegen för att skicka och ta emot elektroniska betalningar och kontoutdrag. Du förbättrar din likviditet och får en säkrare rutin.

Attestverktyg direkt i mobilen

Få koll på inkommande ärenden och godkänn från din mobila enhet – var som helst, när som helst. Du kan hantera personalens utlägg eller inkommande leverantörsfakturor och får all information du behöver för att godkänna eller hantera avvikande ärenden.

Smidig tid- och projekthantering

För konsult- och projektföretag med allt från införsäljning till tidrapportering och fakturering. Integrationer mellan affärssystem och projektverktyg skapar snabbare och säkrare flöden.

Så vad väntar du på, vi kan tillsammans digitalisera din verksamhet.

Visma.net för tjänsteföretag

Vad kan ett bolag få av ett modernt affärssystem med integrationer.

      Visma.net för tjänsteföretag

      Vad bolagsägare kan utnyttja ett modernt affärsystem till.

HAR DU EN ELEFANT I RUMMET?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Läs mer om Visma.net och hur du kan effektivisera din verksamhet.

Låt oss prata om det >>>

Läs mer om verktyg du kan integrera med ditt affärssystem >>>

 

/Fredrik Lindblad
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten