Digitalisering-for-foretag

Sverige digitaliseras, är ditt företag med på resan?

Digitalisering, Effektivisering

Digitalisering för företag

Hur digitaliserad är er verksamhet och vad är vinsterna med digitalisering för företag? Visma har nu släppt sitt årliga digitaliseringsindex som baseras på svar från vd, ekonomichefer och it-chefer som fått uppskatta hur effektiva deras bolag har blivit genom automatisering av ekonomiska och administrativa processer. Undersökningen mäter alltså den digitala mognadsgraden hos svenska företag och organisationer.

Vismas digitaliseringsindex ger en bra bild på hur er bransch ligger till i allmänhet vad gäller den digitaliserade utvecklingen. Ladda ner rapporten här>>>.

Förenkla arbetsprocesser

För oss är digitalisering för företag FÖRENKLING. Genom att digitalisera arbetsprocesser och information förenklar vi vår värld. Vinsterna av detta är bättre kvalitet, säkrare information och en effektivare verksamhet. Digitalisering är för oss även en kreativ process där man genom tekniken upptäcker och uppfinner nya sätt att arbeta. Du har möjlighet att bli lönsammare och även skapa en roligare arbetsplats.

Några exempel på digitalisering:

 • Elektronisk fakturahantering
  Kostnaden idag för ett företag att endast skriva ut och posta en faktura kostar i snitt 25kr, då inte inräknat den manuella hanteringskostnaden av förfarandet. Att skicka en E-faktura kostar 2,50kr. Vilket väljer du?
 • Digitaliserad lagerhantering
  Automatisering och digitalisering av lagerrutiner, är ett måste i dagens konkurrensutsatta värld. Låt affärssystemet hjälpa dig till ett effektivare och säkrare arbete med hjälp av digitala hjälpmedel och ett affärssystem som håller ordning och reda på dina varor.
 • Webbaserad orderläggning
  Genom att integrera affärssystemet med e-handelsplattformen så öppnas stora möjligheter till automatisering och bättre försäljningar. Kunderna får tillgång till lagersaldon och rätt priser samt att en order snabbare går från beställning till leverans – en nyckel till nöjda kunder.
 • Tid- och projektrapportering
  Alla projekt administreras i projektverktyget och där sker även tidrapportering enkelt via mobilapp eller webbAlla projekt administreras i projektverktyget och där sker även tidrapportering enkelt via mobilapp eller webb.

Wikipedias definition lyder “Digitalisering avser ursprungligen och i tekniska sammanhang omvandling från analog till digital representation av information”. Solklart, eller?

/Fredrik Lindblad
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

 

Dela nyheten