Visma löser kravet på e-faktura till offentlig sektor

Affärssystem, Digitalisering, Effektivisering

Visma löser e-faktura till offentlig sektor

Den 1 april 2019 blir det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura) enligt en ny europeisk standard. Det innebär att alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor enligt den nya standarden, och att alla offentliga organisationer måste kunna ta emot dem. ESV rekommenderar att alla offentliga organisationer och leverantörer börjar förbereda sig för att klara av de nya lagkraven.
(källa: ekonomistyrningsverket)

Moderna affärssystem stödjer e-fakturaautomatisera e-faktura

Alla, förutom möjlighen pappersbranschen, vinner på e-fakturering. När du dessutom kan automatisera hanteringen och minska onödig administrativ tid så ökar vinsten. Med ett modernt affärssystem som Visma.net eller Visma Business finns stöden på plats. Du kan direkt sätta upp flöden, till exempel för automatiska hantering av era utgående fakturor.

Fakturaflödet är en av de första processer som våra kunder digitaliserar. Det är ett enkelt steg och ger mycket vinster, både för företaget och kunderna. Du får en process med färre fel på grund av mindre manuella moment, snabbare flöde som ökar likviditeten samt att du tar bort onödiga arbetsuppgifter som inte adderar värde.

Hur funkar automatisering av faktureringen i Visma?

  1. Först och främst tecknar du som kund ett avtal om att börja fakturera elektroniskt, det som vi kallar Visma Autoinvoice.
  2. I affärssystemet sätts det upp regelverk som styr hur fakturorna ska skickas till dina kunder. Antingen ställer du in att alla fakturor ska gå som e-faktura eller så kan du individuellt sätta regler per kund.
  3. Vill du automatisera delar av processen? I Visma.net och Visma Business kan du utnyttja schemaläggningsprocesser. Då kan du definiera vilka steg som ska automatiseras. Till exempel kan du sätta upp en faktureringskörning varje dag klockan 17:00 då dina fakturor genereras och skickas ut. Då har ni under dagen chansen att kontrollera eller justera inför faktureringen men du är säker på att fakturorna går ut dagligen utan att någon manuellt ska hantera processen.
  4. Medans fakturorna skapas och sänds kan du ta en glass i solen.

HAR DU EN ELEFANT I RUMMET?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Läs mer om Visma.net och hur du kan effektivisera din verksamhet.

Låt oss prata om det >>>

Läs mer om verktyg du kan integrera med ditt affärssystem >>>

 

/Fredrik Lindblad
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten