Förenkla med e-faktura

Sitter du fortfarande och skriver ut dina fakturor, klistrar på ett frimärke och sänder det via posten till dina kunder? Ber dina kunder om att få fakturorna elektroniskt och det enda sättet du har är att spara ner fakturan som PDF och skicka på mailen? Effektivisera ditt fakturaflöde och spara din tid med Visma AutoInvoice, förenkla med e-faktura.

Med tjänsten Visma AutoInvoice behöver du inte skriva ut, frankera och posta, utan kan skicka dina fakturor elektroniskt direkt mellan olika ekonomisystem. Du kan även skicka dina fakturor till de kunder som inte ingår i affärsnätverket. Visma AutoInvoice skriver då ut och postar dina fakturor åt dig.

 

Nyckelfunktioner

Skicka fakturor
När du skickar en faktura från ditt program via Visma AutoInvoice tar tjänsten hand om fakturan och skickar den vidare till din kund. Oavsett om kunden vill ha den som brev, pdf eller e-faktura. Du behöver inte längre frankera och posta dina fakturor – det sköter tjänsten.
Ta emot fakturor
Att ta emot en faktura via Visma AutoInvoice innebär att din leverantör skickar sin faktura till tjänsten som tar hand om fakturan och skickar den vidare till dig. Handlar det om en pdf- eller pappersfaktura scannas och tolkas den innan den skickas vidare. Du läser in fakturan och alla uppgifter registreras automatiskt.
Automation
Du kommer enkelt igång med e-faktura, Autoinvoice är färdigintegrerat med ditt Visma affärssystem. Visma.net AutoInvoice hanterar alla inkommande och utgående fakturor i bakgrunden. Lösningen ger dig full kontroll över din fakturering och effektiviserar arbetsflödet.

 

Kraven på att sända och ta emot fakturor elektroniskt ökar

Tänk all tid du lägger på att  skapa dina fakturor, och vad kostar ditt porto. Framtiden är här nu och kraven på att sända och ta emot fakturor elektroniskt ökar. Tjänsten är ett tillägg till ditt affärssystem, Visma Business eller Visma.net, och vi på Direktkonsult hjälper dig att komma igång.

Du kommer alltid ha tillgång till dina fakturor via appen, det ger er snabbare attesteringsflöden och enklare hantering av godkänning och attest.
Att både skicka och ta emot helt elektroniska fakturor är det mest miljövänliga sättet att fakturera. Du minskar pappersförbrukningen och transporter. Via ditt program får du reda på vilka av dina kunder som kan ta emot e-fakturor.

 

Räkna ut din besparing med e-fakturaflöden

Hur kan ert företag spara pengar med att gå över till ett elektroniskt flöde av fakturorna?

   Spara pengar med e-faktura

   Räkna ut ditt företags besparing, är det dags för er att förenkla rutinerna?

 

Fördelarna med elektronisk fakturering

Mottagare

 • Slipper skanna pappersfakturor.
 • Korrekta och automatiserade poster och förslag.
 • Viktiga uppgifter (förfallodatum, fakturanummer, belopp etc.) är alltid korrekta.

Användare

 • Slipper kuvertering, frankering och postgång.
 • Ökad kontroll – elektroniska fakturor kan spåras och följas.
 • Data registreras snabbt och korrekt i mottagarnas lösning.
 • Samma fakturakanal för både affärs- och konsumentkunder

 

Behöver du rådgivning för ditt företag? Söker du inspiration och kunskap om hur du skulle kunna effektivisera din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Fredrik_kundFredrik Lindblad

Tel. 031-93 97 23
E-post: fredrik.lindblad@direktkonsult.se
Kontakta mig gärna på LinkedIn