e-faktura förenklar

e-faktura förenklar fakturaprocessen

Digitalisering, Effektivisering

E-faktura hjälper företags vardag

Upplever du att du har mycket manuella och krångliga faktura rutiner? Väntar du på betalning och undrar vad som hänt med fakturan du skickade med posten för ett par veckor sedan? Blir kassan lidande av uteblivna betalningar? Då är det dags att börja jobba med e-faktura för att förenkla er verksamhet!

Utvecklingen går framåt och idag kan vi se att 37% av Sveriges företagare skickar sina fakturor via e-faktura men bara 28% väljer att ta emot fakturorna elektroniskt. Hur kommer sig detta undrar vi på Direktkonsult?

Vi tror att det är många som känner en trygghet i att få fakturan via papper för att själva lägga in underlaget i systemet som en egen säkerhetskontroll. I dagens moderna affärssystem kan man via Visma Autoinvoce lita på att fakturan läses in oavsett format och skulle det vara någon avvikelse så flaggas dessa omedelbart. I Visma kan du även välja att titta på alla fakturor i ett förgranskningsfönster, automatiskt skicka ut dem för attestering av rätt person m.m före de bokförs i ditt system.

Bli av med portokostnader

Vi kan se en lite större siffra som använder sig av e-faktura när de skickar sina fakturor, detta kan självklart bero på flera faktorer men ett starkt incitament är ju självklart tex portokostnader. Idag kostar ett brev ca 9kr att skicka, lite beroende på vikt men bara där kan vi göra en snabb sammanställning av vad det idag kostar er att inte jobba med e-faktura.

Så varför vänta? Starta er digitaliseringsresa redan idag!

Läs om våra lösningar för era fakturaflöden >>>

Vinster med elektroniska fakturarutiner:

  • Ni sparar tid och resurser
  • Ni får istället tid att fokusera mer på er kärnverksamhet
  • Ni får ett digitalt arbetsflöde
  • Ni får mer effektiva processer i er hantering av leverantörsfakturor
  • Ni slipper förvara materialet själva
  • Ni lagrar/har tillgång till alla fakturor digitalt.

HAR DU EN ELEFANT I RUMMET?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Läs mer om Visma.net och hur du kan effektivisera din verksamhet.

Låt oss prata om det >>>

Jonas digitaliserar /Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

Dela nyheten