Lagersystem

Effektivisera dina lagerflöden

Affärssystem, Digitalisering, Integrationer

Hur optimerar du dina lagerflöden?

Idag finns det stora möjligheter att arbeta smartare med varor och lagerflöden – digitalt. Att ha dålig koll på lagervärden, omsättningen och vad som faktiskt finns på hyllorna kan vara mycket kostsamt. Dels kan kunderna få sämre service med långa leveranstider, och du kan få problem med din likviditet om du binder mycket kapital på hyllorna.

Vi vill såklart råda bot på det, och i exempelvis Visma.net finns det stora möjligheter att effektivisera dina lagerflöden.

Några viktiga punkter:

  1. Automatisera nyckelprocesser för inköp, order och lager. Eliminera manuella processer och frigör tid och resurser som kan användas för tillväxt och värdeskapande. Uppdatera flera utleveranser i taget och slipp slösa tid på manuell datainmatning.
  2. Strömlinjeforma din leveransprocess genom effektivare hantering av inköp och försäljning. Försäljningsorder kan kopplas direkt till inköpsorder och levereras direkt från leverantör till kund. Med avancerad funktionalitet för lagerpåfyllnad får du fler alternativ som säkerställer fullständig kontroll över din lagerstatus.
  3. Spåra varor effektivt, oavsett lager. Kvitton, ordrar och flyttar kan spåras över flera lager, alltid med aktuella prislistor och ständigt uppdaterade lagervärden och lagerstatus för varje enskild produkt.
  4. Försäkra dig om att dina kunder får korrekt pris och leveransdatum. Alltid korrekt information bidrar till ökad kundnöjdhet. Ge kunderna insyn i tjänstens alla steg med spårbarhet från början till slut.
  5. Lager som inventeras ofta ger bättre kännedom om produkttillgänglighet och värde. Korrekt lagerstatus förbättrar kundnöjdheten och servicenivån.

Med korrekt och uppdaterad information kan du fatta bättre beslut om allt från logistik till kassaflöde. Visma.net Logistics ger dig smidig åtkomst till högkvalitativ data som förenklar inköpsprocesser och strategiska beslut i företaget.

lageröversikt

 

När behöver du ett lagersystem eller WMS?

Att arbeta med lager i affärssystemet fungerar bra men för företag med intesiv lageromsättning, större lagermängder med många artiklar och där plock och packning är en stor del av vardagen så är det ofta dags att överväga att integrera ett lagersystem eller som det förkortas, WMS.

Region Norrbotten satsar på WMS

Vår kund Region Norrbotten, arbetar nu med ett stort projekt för att effektivisera sin lagerhantering. Tillsammans med Vismas affärssystem har de valt att integrera WMS-systemet Bitlog där målet är att effektivisera plockrutinerna. Allt material till sjukhus och vårdcentraler flödar genom deras centrallager och systemet ska ge både effektiviseringsvinster och säkrare flöden.

3 vinster med ett lagersystem:

  1. Snabbare och säkrare plockrutiner. Systemet optimerar plockrutter och ordning för att lättare packa. Du kanske även behöver plocka flera ordrar samtidigt.
  2. Möjligheten att bli pappersfri, du kan använda dig av bra hjälpmedel såsom voice pick eller handdatorer. Med tekniska hjälpmedel minskar risken för felplock och leveransfel som sparar pengar.
  3. Gladare kunder som får leveranserna snabbare.

HAR DU EN ELEFANT I RUMMET?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Läs mer om Visma.net och hur du kan effektivisera din verksamhet.

Låt oss prata om det >>>

Se på fler lösningar för effektivare arbetsprocesser >>>

Fredrik_kundFredrik Lindblad

Tel. 031-93 97 23
E-post: fredrik.lindblad@direktkonsult.se
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten