Direktkonsult arbetar med effektivisering och automatisering

Effektivisera och automatisera mera för att öka din konkurrenskraft

Effektivisering

Hur ser din dag ut? Pappershögar som du aldrig kommer igenom och post-it lappar på skärmen? Hur mycket tid och pengar kan du tjäna på att automatisera återkommande arbetsuppgifter?

Effektivisera och automatisera mera

Tid är det enda här på jorden som är rättvist fördelat, vi har alla 24 timmar per dygn. Visma Blogg Sverige publicerade en enkel uträkning på Minska tristessen och öka effektiviteten och lönsamheten i samma moment!

 En uppgift tar 15 minuter att utföra, kan vi effektivisera processen med 5 minuter så blir det en besparing på totalt 2500 minuter för en organisation med 500 personer. Görs uppgiften 5 000 gånger per år blir det en totalt tidsbesparing på 417 timmar, eller 25 000 minuter.

Räkna att en anställd kostar 40000 kr per månad, det blir 242 kronor i timmen och 4 kronor per minut. Då ger de 417 timmarna en besparing på 100 800 kronor. Räknar vi istället på att vi kan spara in 10 minuter på tiden det tar att utföra uppgiften har vi en besparing på hela 201 700 kr eller 50 040 minuter.

Så, om vi förenklar det, kan 5 minuter generera en besparing på 100 000 kronor.

Direktkonsult kan göra din vardag mer behaglig, läs mer om effektivisering och automatisering av din administrativa vardag.

Vi har lång erfarenhet av att driva och genomföra mindre och större IT- projekt med hjälp av fyrmodellen vilket uppmärksammades av Dagens Industri och Visma.

Lyckade IT projekt fyrmodellen

Dela nyheten