Fiskgrossisten digitaliserar orderläggningen

Digitalisering, Effektivisering, Integrationer

 
Fiskgrossisten levererar fisk- och skaldjursprodukter till restauranger, storkök, livsmedelsbutiker, kommuner mm. Verksamheten omfattar distribution av färska och frysta fiskprodukter, men även högförädlade varor såsom rökt och gravad lax, lakeprodukter och sallader.
 
Tidigare har alla orders lagts på traditionellt sätt via mail och telefon. Men från september finns två nya system för e-order på plats, först att gå live blir EDI-order hantering. Därefter rullas E-handelsstödet ”SÄLJA” ut.
 

EDI-Order

Med EDI-order i Visma Business är det nu möjligt för Fiskgrossistens kunder att lägga ordern direkt i sitt egna affärssystem. Ordern skickas direkt in i Visma Business för behandling. Via Direktkonsults koppling mot Atoptos EDI tjänst kommunicerar systemen och utbyter relevant information om bland annat priser, artiklar, leveranser och fakturor.
 

SÄLJA

Sälja är en e-handelslösning utvecklad av Direktkonsult med fokus på B2B handel. Via sälja kan Fiskgrossisten ta nästa steg i kommunikationen med sina kunder genom att erbjuda en digital plattform för orderläggning.
 
Som inloggad kund i SÄLJA har man direkt tillgång till hela sortimentet, aktuella priser och lagerstatus. All information slås upp direkt från Visma Business. Utöver orderläggningen fungerar SÄLJA som en kundportal. Som kund har du tillgång till all din order och fakturahistorik.
 
 
 
 

Dela nyheten