Företagskulturen och viljan framåt lockar Johannes

Affärssystem, Medarbetare

“Direktkonsult står inför en fas där tillväxt och modernisering är i fokus vilket tilltalar mig” – Johannes halvarsson, Försäljningsansvarig

När började du arbeta på Direktkonsult och vad gjorde du före?

Jag började på Direktkonsult augusti 2021 och är i skrivande stund mitt i startsträckan av lärandet.
I 18 år har jag jobbat inom telekom och de senaste åren främst med molnbaserade växelsystem. Mina roller har varierat mellan säljare, försäljningschef eller utbildare inom sälj. Trots att telekom och affärssystem inte är samma bransch så ser jag stora likheter med nyttan systemen gör för företag och även likheterna i hur försäljningsprocesserna ser ut. Därför har jag ödmjuka förhoppningar om en snabb uppstartsperiod. Detta blir kul!

Vilket kontor sitter du på?

Jag är placerad i Göteborg som hemort, men det finns goda skäl att även figurera kring Stockholm och Halmstad där vi också har kontor. Med det sagt som säljare, så vill jag ju helst vara ute hos kund.

Vilken roll har du på Direktkonsult och vad innebär den rollen?

Försäljningsansvarig, är själva arbetstiteln och jobbet i sig innebär även marknadsansvaret. Jag kommer alltså som huvudsaklig uppgift bedriva försäljning i form av klassiskt säljarbete mot nya och befintliga kunder. För den som inte vet vad det innebär; så handlar det jobbet mest av att lokalisera behov hos företagen jag möter, försöka förstå mig på utmaningarna dem har, utvärdera om våra produkter kan hjälpa dem och sedan då hjälpa dem in i effektivare arbetssätt.
Förutom detta ska jag också hjälpa till att utveckla nya affärsmodeller och bidra med vad jag kan för att förtydliga våra tjänster för marknaden.

Hur ser en arbetsdag eller arbetsvecka ut för dig?

Nu i början så är jag inne i en upplärningsfas vad gäller våra system och tjänster vilket tar upp det mesta av min tid. Förutom det så försöker jag hinna med en och annan uppgift för att underlätta köpprocesserna åt våra kunder.

I takt med att kunskaperna sitter så hoppas vi alla på att min arbetsvecka ska tillbringas mesta tid ute hos kund eller i bilen på väg till nästa projekt.

Kort om dig själv?

35 vintrar har passerat och jag bor i Billdal, södra delarna av Göteborg.
Min fritid spenderas helst med mina två söner och deras intressen. Gärna ute i skärgården sommartid och skidbacken på vintern. Får jag en stund för mig själv så är gitarren är en trogen vän jag gärna rockar loss med i vårt kompisband och får jag chansen så hoppar jag gärna upp på en motorcykel eller motocross.

Varför valde du att börja hos Direktkonsult?

Direktkonsult har funnits runt mig hela mitt liv. Kanske inte så konstigt eftersom min pappa var med och startade bolaget och har suttit som VD fram tills nu. Med det sagt så är det inte därför jag är här. Visst, det har gjort att jag känner till företaget väl, men det är företagskulturen och viljan framåt som lockade mig hit. Direktkonsult står inför en fas där tillväxt och modernisering är i fokus vilket tilltalar mig, samt att jag tror att jag kan hjälpa till att bidra med det.

Dela nyheten