Ekonomiprocesser Oscar

Framtidens ekonomiprocesser med Oscar

Okategoriserade

En konsult som jobbar med ekonomiflöden och processutveckling skapar nya digitala och effektiva ekonomiprocesser för företag. Att lösningarna är molnbaserade och att teknikutvecklingen går fort gör att en konsult ständigt måste vara påläst och beredd på förändringar – för att skapa framtidens ekonomiprocesser.

För Oscar Svantesson, som är en av de bästa konsulterna vi har vad gäller Visma.net och ekonomiflöden, är seglingen något som skapar lugn och återhämtning.

Oscar utvecklar vardagen på ekonomiavdelningen

Beskriv din roll på Direktkonsult.

Oscar Svantesson, Affärssystemkonsult

Jag jobbar som affärssystemkonsult på Direktkonsult. I min roll som systemkonsult ingår många olika typer av arbetsuppgifter och utmaningar, både införandeprojekt hos våra nya kunder och den fortlöpande förvaltningen och supporten. Våra affärssystem, Visma Business och Visma.Net, är anpassningsbara och flexibla affärssystem och till dem integrerar vi elektroniska fakturasystem för att effektivisera arbetet. De fakturasystem jag arbetar med är Visma Document Center Enterprise, Document Center och Approval. Visma.net är dessutom helt molnbaserat som jag tror kommer vara framtiden.

Jag har under åren valt att specialisera mig på ekonomidelarna och jobbar mycket med att effektivisera de vardagliga arbetsuppgifterna hos våra kunder för att minimera ”de dagliga rutinerna”.

Vad gör ditt arbete spännande?

Det finna många delar i vårt arbete som är intressanta och vissa skulle nog kalla det spännande. Jag brinner främst för att underlätta så mycket för kunderna som det går. Det jag gillar att höra när vi har implementerat en lösning är ”Går det så lätt nu?”. Direktkonsult har en så bred kundbas där inget projekt blir särskilt likt det förra och varje kunds lösning är mer eller mindre unik. Det gör att jag aldrig känner känslan av att gå i samma spår den ena dagen efter den andra.

Varför tycker du att företag ska vända sig till Direktkonsult för att få hjälp?

Det tycker jag lite att de två första svaren ger. Vi på Direktkonsult sitter på en bred branschkunskap och har kunder i flera olika segment. Allt från bolag med flera hundra tusen anställda till små företag med ett fåtal användare. Sen så skulle jag vilja poängtera att vi alltid väljer arbetsgrupp efter kunden och ser till att rätt expertis alltid finns med till rätt projekt, för att alltid hitta bästa tänkbara lösning för kunden. Transparens och tydlighet mot kunden är viktigt så att realistiska mål ställs för att sedan uppfyllas. Något som vi på Direktkonsult alltid strävar efter.

Några tankar om framtidens ekonomiprocesser

Dina framtidsdrömmar, finns det något du vill förverkliga?

I min tjänst på Direktkonsult ingår det alltid att vi lär oss nya saker och ständigt breddar vår kunskap genom utbildningar både internt och externt, allt för att ligga i framkant när det kommer till utveckling. Något som hade varit kul är att få implementera ett system i någon bransch jag inte tidigare har jobbat med. Vad det blir får framtiden avgöra.

Privat så tycker jag mycket om segling och en av mina stora drömmar är att segla till Spanien. Men i år har det blivit mest segling i närområdet med min nya båt, med sommarens tur till Läsö som längsta tripp.

Vad tror du om närmaste året? Vilka trender inom affärssystem kommer du påverkas av och råda våra kunder att arbeta med?

Jag tror att användandet av affärssystem och lösningar för till exempel elektroniska fakturaflöden kommer att öka markant eftersom allt fler arbetsprocesser digitaliseras. EU-kraven om e-faktura vid offentliga upphandlingar gör att många företag behöver ta första steget in i den digitala världen.

Mitt råd till våra kunder och för all del våra blivande kunder är att våga, våga förändras för att kunna utvecklas. I den digitala världen går utvecklingen ständigt framåt och man måste avsätta tid och resurser för att ta rätt steg in i den digitala världen.

En annan spännande del som jag dock tror kommer bli mer aktuellt i högre utsträckning på sikt är Artificial Intelligence. Vi kan idag se våra affärssystem göra avancerade schemalagda uträkningar som triggas av olika event i ett affärssystem. Jag tror att framtidens ekonomiprocesser kommer vara mer självgående där affärssystemet utför mer komplexa arbetsuppgifter på egen hand. Den som vågar och håller sig uppdaterad får se.

HAR DU EN ELEFANT I RUMMET?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Läs mer om Visma.net och hur du kan effektivisera din verksamhet.

Låt oss prata om det >>>

Jonas digitaliserar /Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

 

Dela nyheten