Livsmedelsindustri, matleveranser och affärssystem

Livsmedel, matleverans och affärssystem som klarar smarta logistikflöden

Effektivisering

Hemleveranser av matvaror ökar och smarta affärssystem som klarar logistikflöden: lager, leverans, beställning och betalning kommer att behövas av stora och små aktörer.

Rapport från konkurrensverket: hemleveranser ökar

Att vi handlar mer och mer direkt på nätet är ju ingen nyhet. Det är bekvämt att klicka hem varor liggandes i soffan med en surfplatta i handen. Vi ser  och jämför priser och  leveranstider från butikerna och för många produkter finns det flera leverantörer att välja mellan.

jämför priser och leveranstider matleverans

Nu kom en intressant rapport från konkurrensverket att hemleveranser av matvaror ökar, det speciellt i storstadsregionerna. Det ställer ju helt nya krav på leveranstider och hur de hanteras då det är färskvaror som säljs. Har du provat att handla mat på nätet?

Matleverans: inte bara för de större aktörerna

I rapporten kan man läsa om att det utanför städerna är ovanligare och att mycket beror på transporterna som är svåra att lösa för de större aktörerna. Det finns dock lokala handlare som har börjat leverera hem varor.

Livsmedelsindustri, matleveranser och affärssystem

I till exempel min lokala matbutik kan man numera beställa hem varor. Jag kan hoppas nu att det kanske växer fram fler och fler mindre aktörer istället för att de stora blir helt rikstäckande och hoppas fler lokala butiker vågar satsa på detta växande kundsegment.

Läs hela rapporten här

Men för att det ska funka optimalt så krävs det bra IT-lösningar och smarta affärssystem. Är du nyfiken på att veta mer? Ring oss så ska vi hjälpa dig utvecklas in i framtidens köpvanor.

Läs även:Branschlösningar av affärssystem för livsmedelsindustri

Dela nyheten