Boka möte

Digitalisering 2017

Hur digitaliserade är ni?

Okategoriserade

Digitalisering

Hur digitaliserad är er verksamhet och vad är vinsterna med digitaliseringen? Wikipedias definition lyder ”Digitalisering avser ursprungligen och i tekniska sammanhang omvandling från analog till digital representation av information”. Solklart, eller?

För oss är digitalisering FÖRENKLING. Genom att digitalisera arbetsprocesser och information förenklar vi vår värld. Vinsterna av detta är bättre kvalitet, säkrare information och en effektivare verksamhet. Digitalisering är för oss även en kreativ process där man genom tekniken upptäcker och uppfinner nya sätt att arbeta. Du har möjlighet att bli lönsammare och även skapa en roligare arbetsplats.

Vismas digitaliseringsindex ger en bra bild på hur er bransch ligger till i allmänhet vad gäller den digitaliserade utvecklingen. Gå gärna in och sök fram just er bransch här>>>.

Några exempel på digitalisering:

Vinsten att digitalisera?

Förra veckans möte med livsmedelsinspektörerna i Stockholms Län fick tankarna att snurra i efterhand, hur ska vi kunna förklara digitalisering för en livsmedelsgrossist. Vad är vinsterna? FÖRENKLING var återigen det enda ordet som jag kom fram till. Genom att förenkla kommer vi förbättra. Satsa på att digitalisera inköps- produktions- och försäljningsprocesserna. Smarta lösningar för bättre affärer. Se till att ni arbetar med handdatorer på lagret, ha ett affärssystem som ger dig status och rapporter, släpp pärmarna för att ha ordning på din dokumentation. Självklart gäller detta alla typer av branscher som har lagerhantering och vill kunna spåra sina transaktioner, lagkrav finns i många branscher.

Den dagen du ska återkalla en produkt från marknaden, vore det inte bättre att du kontrollerat kan återkalla just de varor som tillhör en batch där du upptäckt problem istället för att tömma hela marknaden på dina varor för att du inte är säker på vilka produkter som kan vara skadade?

 

 

 

 

Aktuellt