Ineffektiv ekonomihantering – prata om elefanten i rummet

Affärssystem, Effektivisering

Är det inte på tiden att vi pratar om elefanten i rummet?

Vi tror att ni kan hålla med om att det finns väldigt många företag där ute som har på tok för många elefanter i sina rum. Det finns såklart elefanter av många slag men i det här fallet menar vi företag som har en ineffektiv ekonomihantering.

Ni jobbar kanske på som ni alltid har gjort. För att det fungerar. Men ändå vet alla att ni skulle kunna göra saker på ett smartare och mer effektivt sätt. Kanske är det dags att börja prata om det där som ni vet att ni förr eller senare måste ta tag i?

Att få bort elefanterna behöver inte alltid vara så omständligt som man tror.

Automatisera bort ineffektiv ekonomihantering

I vår e-guide Vilka elefanter vill du och dina kollegor automatisera bort? får du konkreta exempel på vad som kan bli bättre i er arbetsvardag samt en bra bild av hur ett affärssystem i molnet hjälper er att lägga tid på rätt saker. Läs bland annat om:

 • Automatiserade fakturaflöden
 • Få betalt snabbare och spara pengar med e-faktura
 • Ett digitalt arbetssätt som garant för kontroll och trygghet
 • Från papper till digitalt
 • Sömlösa flöden och allt på ett ställe

 

Automatisera bort ineffektiv ekonomihantering

Hur kan man digitalisera och effektivisera arbetsprocesser samtidigt som spårbarheten garanteras? Läs mer om våra lösningar

   Automatisera bort ineffektiv ekonomihantering

   Prata om elefanten i rummet - våra tips till en effektivare ekonomihantering.

 

Smart digitalisering skapar värde

Rapporter och analys är en process som går att effektivisera med digitala processer. Varför lägga tid att manuellt sammanställa data som redan finns i ditt affärssystem? Få snabbare fram nyckeltal och förenkla rapporteringsrutinerna. Ett exempel är Visma.net Insights som med sina dashboards hjälper företag att finna förbättringspunkter och arbeta strategiskt med analyser.

”Före vi började använda Visma.net Insights fick vi lägga väldigt mycket tid för att manuellt ta fram rapporter till våra styrelsemöten. Med Insights har vi nu möjlighet att skräddarsy våra rapporter och göra dem tillgängliga för styrelsen, helt automatiserat och liveuppdaterat.  – Christian Fjordskär CEO VärderingsData

Läs mer om Visma.net Insights >>>

 

Har du en elefant i rummet?

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Användandet av affärssystem och lösningar för till exempel elektroniska fakturaflöden kommer att öka markant eftersom allt fler arbetsprocesser digitaliseras. Ett exempel är kraven om e-faktura vid offentliga upphandlingar gör att många företag behöver ta första steget in i den digitala världen.

Behöver du rådgivning för ditt företag? Söker du inspiration och kunskap om hur du skulle kunna effektivisera din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Jonas Svensson/Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten