Sparbarhet fisk skaldjur

Informationsdag om spårbarhet i fiskbranschen med Maritima klustret

Spårbarhet

En viktigt dag för alla i Göteborg som jobbar med spårbarhet i fiskebranschen. Fredag den 20 maj höll Maritima klustret en informationsdag på Sjöfartsmuseet i Göteborg, med fokus på spårbarhet och rätt marknadsföring. Maritima klustret har som målsättning att utveckla inspirerande mötesplatser där man kan utbyta kunskap och föra kreativa diskussioner, som ska leda till att utveckla goda idéer och skapa en framtida tillväxt i Västra Götaland.

Under dagen kom en mängd frågor rörande spårbarhet som diskuterades och gavs svar på. Varför är det viktigt med spårbarhet? Vad gäller egentligen och för vilka produkter? Hur löser man det rent praktiskt?

Spårbarhet i fiskebranschen

Direktkonsult deltog för att ge svar på den sistnämnda frågan, nämligen vad det finns för spårbarhetslösningar idag. Vi fick chansen att presentera ett fristående system för daglig partirapportering till Hav och Vatten: SPÅRA FISK.

Berörs du av reglerna? Gör vårt test

Underlätta din arbetsdag: logga in, registrera och rapportera dina partier var du än befinner dig med din mobil, surfplatta eller dator.

SPÅRA-förstamottagare

Läs mer här om Direktkonsults arbete med spårbarhet av fisk och skaldjur.

Läs mer här om Maritima klustrets informationsdag den 20 maj om hur mervärde kan skapas av spårbarhetskrav för fisk och skaldjur.

Läs mer här om Markus tankar efter dagen.

Dela nyheten