Ha en strategi, integrationskonsulternas tips för en lyckad systemintegration

Digitalisering, Integrationer, Om Direktkonsult

Våra integrationskonsulter tipsar er

Att integrera olika system med varandra är vanligare och vanligare, vi på Direktkonsult arbetar varje dag med att få olika datakällor att prata med varandra. Att system ska kunna leverera information till varandra är en större och större del i ett företags värdekedja. Världen förändras, tekniken förändras och vi som ställer krav har under senare år ökat våra krav på automatisering och delning av information. Finns det några bra tips för en lyckad integration? Våra integrationskonsulter har några tankar om vad som kan vara viktigt att tänka på.

1. Ha en strategi. Lägg tid på planering och systemering av  integrationen innan du faktiskt bygger lösningen. Se till att det blir rätt första gången. Eller, som snickaren säger, “Mät två gånger, såga en gång.” Försök undvika 1 till 1 integrationer, tänk generella lösningar. Om något förändras i förutsättningar i något av systemen kan det bli dyrt att omprogrammera integrationen om du inte har ett bra tänk i din integrationslösning. Du kommer alltid behöva göra förändringar i din IT-miljö, var smart och håll ned kostnaderna för underhåll med smarta integrationer. Självklart kommer den här typen av integrationer, som är vanligt, forsatt behövas. Men tänk efter, när har du behov av en mer generell lösning?

2. Tänk på användarvänligheten och automatisering. Integration är även möjligheter till interaktion mellan användare, bra gränssnitt höjer upplevelsen av förenkling. Flytta inte bara data smart, se till att du har bra lösningar för till exempel felmeddelanden

3. Säkerhet, hur säkerställer du den? Var noggrann vid din kravspecifikation och prata alltid säkerhet med dina leverantörer.

4. Kvalitetssäkra leverantören. Se till att kvalitetssäkra att ni har en leverantör med stark integrationskompetens. Om er lösning brister inom detta område kommer kostnader öka, försäljningen minska och tillväxten hämmas. Det är en fråga som ska finnas på ledningens bord, hur ska informationsflöden fungera i företaget, var kan vi göra förbättringar som förenklar verksamheten?

 

integration system

Sharespine – integrationsplattform

Sharespine är specialiserad på integrationer till Visma.net och expert på att koppla ihop e-handelsplattformar, betalväxlar, marknadsplatser och butikskassor till ett fungerande flöde. Det spelar ingen roll om du driver en webbutik eller befinner dig i gränslandet mellan fysisk och digital handel. Sharespine erbjuder beprövade och standardiserade integrationer redo att driftsättas omgående. Våra integrationskonsulter utvecklar även kundspecifika integrationer som kan anpassas efter ert behov för att på bästa möjliga sätt integrera Visma med övriga system.

Läs mer om Sharespine >>>

 

Hör av dig! Vi har lång erfarenhet av att driva och genomföra mindre och större IT- projekt med hjälp av fyrenmodellen vilket uppmärksammades av Dagens Industri och Visma. Behöver du rådgivning för ditt företag? Söker du integrationskonsulter och kunskap om hur du skulle kunna sammankoppla system? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Jonas Svensson/Jonas Svensson
031-939 748
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

 

Dela nyheten