Investera i ett nytt affärssystem

Okategoriserade

Anser du att det är dags för ett nytt affärssystem på företaget? Sitter du i verksamheten och ser behov av effektivisering eller säkrare processer? Hur ska du få ledningen att lyssna på dina idéer och tankar? Som användare ser du tydligt fördelarna med en investering, nu gäller det att få beslutsfattare och ledning ombord. Vi ger er några tips på hur du motiverar dem att investera i ett nytt affärssystem.

 

Investera i nytt affärssystem

Anser du att det är dags för ett nytt affärssystem på företaget? Sitter du i verksamheten och ser behov av effektivisering eller säkrare processer? Hur ska du få ledningen att lyssna på dina idéer och tankar?

      Motivera en investering i nytt affärssystem

      Som användare ser du tydligt fördelarna med en investering, nu gäller det att få beslutsfattare och ledning ombord.

 

Investera i nytt affärssystem – saker att tänka på

Vad ska du tänka på när du letar efter ett nytt affärssystem? Ser du på en lösning i molnet? Du kanske behöver övertyga ledningsgruppen att satsa på ett affärssystem i molnet?

Var noga med dina ROI-kalkyler. Vad kan ett nytt affärssystem göra för dina arbetsprocesser och vilka tilläggstjänster finns det för att automatisera och förenkla för din personal. Att spara tid kan i många fall även innebära en roligare arbetsplats där man kan lägga mer tid på kärnverksamheten och kanske får tid till en kopp kaffe med kollegorna. Exempel på tidsbesparingar kan vara automatiserade fakturaprocesser där du skickar, tar emot, godkänner och bokför med så få manuella steg som möjligt.

Ett modernt affärssystem ska kunna ge dig möjlighet till rapporter och uppföljning, för att du ska kunna ta rätt beslut. Några dashboards med dina viktigaste rapporter och KPI:er att följa. Med god insikt i verksamheten har du verktygen för att ta rätt beslut och arbeta med avvikande processer.

Ditt företag har säkert andra verktyg och program som ni använder.  Har du en branschspecifik lösning som behöver data från affärssystemet så du slipper flera grundregister? Ställ frågor om integrationsmöjligheterna.

 

Fråga om råd från experter

Många företag arbetar ineffektivt med sina affärsprocesser. Är ditt ett av dem? Användandet av affärssystem och lösningar för till exempel elektroniska fakturaflöden kommer att öka markant eftersom allt fler arbetsprocesser digitaliseras. Ett exempel är kraven om e-faktura vid offentliga upphandlingar gör att många företag behöver ta första steget in i den digitala världen.

Behöver du rådgivning för ditt företag? Söker du inspiration och kunskap om hur du skulle kunna effektivisera din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Jonas Svensson/Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

Dela nyheten