Barnfonden-2017-solcellsparker

Årets julklapp, solceller som ska hjälpa barn i utvecklingsländer för bättre levnadsvillkor

Okategoriserade, Om Direktkonsult

Solceller blev årets julklapp för Direktkonsult

Svensk handel utsåg elcykeln till årets julklapp men en sådan har vi inte köpt. Just el däremot, tycker vi mycket om och årets julklappspengar har vi därför köpt solcellsparker för!

Via Barnfonden har vi valt att finansiera två solcellsparker som två hela byar kan få glädje av. Solenergin gör det möjligt för både skolor och hem att ha exempelvis lampor och fläktar, men också till pedagogiska hjälpmedel som kräver elektricitet.

Barnfonden är en del av det globala nätverket Child Fund Alliance och verkar i Afrika, Asien och Latinamerika. Med fokus på utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet, arbetar Barnfonden för hjälp till självhjälp. Med långsiktig, hållbar utveckling, vill Barnfonden skapa bättre levnadsvillkor och ge fler barn en chans till en bättre framtid.

Barnfondens gåvoshop gör det möjligt för alla att hjälpa till. Här finns allt från exempelvis kycklingar, getter eller träd, till skolstartspaket, böcker, läsplattor och solceller. Utbudet är stort och varierat så alla kan hjälpa till efter förmåga. Varför inte bli fadder?

Läs mer om Barnfonden här >>

Dela nyheten