Direktkonsult köper Moringaskogar för julklappspengarna

I år köper vi Moringaskogar för julklappspengarna

Om Direktkonsult

Moringaskogar – riktiga mirakelklappar

Gåvor som gör enorm nytta för både människor och miljö – det måste väl vara perfekta julklappar? Det tycker vi på Direktkonsult och har valt att köpa Moringaskogar för våra julklappspengar.

Mirakelträdet Moringa

Moringaträdet kallas också för mirakelträdet och trivs i både mycket torrt och tropiskt klimat. Redan första året kan det växa 3–4 meter och bära frukt efter bara 6-8 månader. Nästan alla delar av moringaträdet är dock ätbara och näringsrika, inte bara frukterna. Att Moringaskogar dessutom bromsar klimatförändringarna genom att fånga upp koldioxid, bidrar till att förhindra ökenspridning genom att binda jord och dess frön dessutom visat sig kunnat användas för vattenrening, visar att trädet gör skäl för sitt smeknamn.

Även i år är det Barnfonden, en del av det globala nätverket Child Fund Alliance, som Direktkonsult valt att stödja. Vår julklapp ger utsatta familjer – i områden hårt drabbade av torka – trädplantor som räcker till en hel skog och även en introduktion till hur trädet kan användas. Helt i linje med Barnfondens arbete för att genom långsiktig, hållbar utveckling, skapa bättre levnadsvillkor och ge fler barn en chans till en bättre framtid.

Barnfondens gåvoshop gör det enkelt för alla att hjälpa till efter förmåga. Varför inte bli fadder eller månadsgivare?

Moringaplantor till en hel skog

Dela nyheten