Lanopro-visma-net

Lanopro

Direktkonsult hjälpte Lanopro att tillgodose behoven med ett nytt affärssystem. Med Visma.net har man idag ett system som är globalt tillgängligt, en effektiv lagerstyrning som ger tillförlitliga leveranskedjor och inte minst: saldon som stämmer!

Med världen som arbetsfält var Lanopro klara över vad man sökte i ett nytt affärssystem; tillgänglighet och snabbhet, samma system överallt och ändå funktionaliteten hos ett komplett affärssystem, inte minst en kraftfull logistik med möjlighet till multipla lager. Med molnbaserade Visma.net har man fått det man sökte.

Visma.net i molnet

“När vi började titta på system upptäckte vi att många molnbaserade affärssystem var väldigt enkla. Med Visma.net har vi fått all den funktionalitet som finns i ett komplett affärssystem, men också den tillgänglighet och snabbhet som är avgörande för vår organisation”

Houtan Houshangi, VD Lanopro PTE.LTD

Expansionsplaner pådrivande i val av affärssystem

Med miljövänliga, marina specialsmörjmedel som sin nisch har Lanopro verksamhet över hela världen. En planerad expansion, och därmed också en kraftig tillväxt, under de närmaste åren var pådrivande i valet av ett nytt affärssystem. Ett system att växa med var därför en viktig faktor i valet av Visma.net.

Tillgänglighet och snabbhet

Att systemet skulle vara tillgängligt även på resande fot gjorde att Lanopro redan från start bestämt sig för ett molnbaserat affärssystem. Snabbhet var en annan viktig faktor. Visma.net, ett nyutvecklat system som tar till vara molnets fördelar fullt ut, fungerar även när inte bredbandshastigheten är förstklassig.

Global tillgänglighet med Visma.netDessutom är det förstås samma system, ständigt uppdaterat, som man jobbar i – oavsett var i världen och från vilket kontor man arbetar.

 

Effektiv lagerstyrning ger kundnytta

Med multipla lager är lagerstyrningen som Visma.net Logistics erbjuder kanske en av de viktigaste delarna i Lanopros arbete, de måste kunna erbjuda sina kunder en tillförlitlig leveranskedja. Här finns också ytterligare förbättringsmöjligheter framöver genom ökad automatisering av funktioner och processer.

Korrekta lagersaldon och balanskonton

Tillsammans är Visma.net Financials och Visma.net Logistics ett automatiserat affärssystem som ger full kontroll. Från att tidigare ha haft problem med lång eftersläpning i redovisningen har Lanopro nu alltid en överblick som ger kontroll över både den egna ekonomin och sina åligganden mot kunderna. Det är en stor trygghet att veta att man har både korrekta lagersaldon och balanskonton!

Läs mer om Visma.net

Lanopro tillverkar och säljer miljövänliga, marina specialsmörjmedel och har därmed sin största kundbas inom sjöfarten. Med rötter i Norge är Lanopro idag representerade även i Singapore och Sverige samt via ett antal återförsäljare runt om i världen.

I en intervju berättar VD Houtan Houshangi mer om hur Lanopros tankar gick i valet av Visma.net

Fakta

Lanopro sökte tillgänglighet, snabbhet och bred funktionalitet. Kraftfull lagerstyrning i Visma.net Logistics blev avgörande i valet av Visma.net.

System

Visma.net

Bransch

Grossister