Lager och logistik för större bolag

Effektivisering, lager och logistik, Visma Business, visma.net

Smarta lösningar för lager och logistik

Ditt företag växer och lagret blir allt större och kostsamt både i tid och pengar. Kan du göra det bättre? Hur ska du tänka när du ska planera för att minska administrationen kring din lagerhantering och få mer tid till annat? Ett affärssystem som är bra på att hantera lager och logistik är ett stort steg på vägen, som till exempel Visma.net eller Visma Business.

Effektiv lagerhantering

De allra flesta företag som säljer varor till kunder har någon form av varulager. Efter hand som lagret växer kan ineffektiv lagerhantering slösa bort mycket av er tid. Som tur är finns det sätt att förenkla lagerhanteringen och få full koll på dina varor, beställningspunkter och ditt lagervärde. Effektiv lagerhantering håller affärerna rullande, men kan ibland kännas något överväldigande. Att se till att man har rätt produkter på rätt plats, och vid rätt tidpunkt är en svår balansgång. Allt fler företag inser hur stor inverkan lagret har på resultatet.

Med våra affärssystem får du tillgång till avancerad lager- och logistik som hjälper dig att växa och leverera varor effektivt och med rätt kvalitet. Ett exempel är Region Norrbotten som tillsammans med Visma Business satsat på ett digitalt plocksystem för att effektivisera lagerflöden.

“Digitalisering av våra lagerprocesser frigör tid och resurser till våra vårdavdelningar. Utvecklingsarbetet går ständigt framåt och Region Norrbotten digitaliseras i en allt snabbare takt där Direktkonsult har en tydlig roll i utvecklingsarbetet”

– Daniel Vikström, verksamhetsutvecklare Region Norrbotten

Läs mer >>>

Jobbar du smart med ditt lager?

En nyckel till rätt lagervärde och nivåer är inköpsrutiner och prognoser. Om du arbetar manuellt med  inköpsnivåer, buffertlager och själv försöka minnas att beställa upp rätt antal varor så löper du en risk i att göra misstag. Ett bra affärssystem stöttar en inköpare till att ta bättre beslut utifrån artikeldata och automatiserade inköpsförslag. Automatisera nyckelprocesser för inköp, order och lager. Eliminera manuella processer och frigör tid och resurser som kan användas för tillväxt och värdeskapande. Uppdatera flera utleveranser i taget och slipp slösa tid på manuell datainmatning.

Hittade en enkel förklaring över kostnader som du måste förhålla dig till när du har lagerförda varor.

Exempel på uträkningar av lagerkostnader >>>

 

Vi ger rådgivning till bra lösningar för lager och logistik

Behöver du rådgivning för ditt företag? Söker du inspiration och kunskap om hur du skulle kunna effektivisera din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Jonas Svensson/Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten