digitalt lagersystem

Effektivisera lagerhantering med Bitlog och Visma Business

Affärssystem, lager och logistik

Har ni ett lager av varor med snabb omsättning? Är plock och pack en process av hög prioritet som är nyckeln till att era kunder får rätt varor snabbt? Vill du effektivisera er lagerhantering? Direktkonsult är återförsäljare och integrationspartner till Bitlog. Effektivisera lagerhantering med Visma Business och Bitlog.

Idag finns det stora möjligheter att arbeta smartare med varor och lagerflöden – digitalt. Att ha dålig koll på lagervärden, omsättningen och vad som faktiskt finns på hyllorna kan vara mycket kostsamt. Dels kan kunderna få sämre service med långa leveranstider, och du kan få problem med din likviditet om du binder mycket kapital på hyllorna.

Med Bitlog kan ni automatisera er lagerplanering med kraftfulla verktyg som plockförslag och leveransplanering. Vidare kan systemet t.ex. också föreslå hyllplacering och om det behöver fyllas på från buffert till en plockplats.

Läs mer om Bitlog och Visma Business >>>

När behöver du ett lagersystem eller WMS?

Att arbeta med lager i affärssystemet fungerar bra men för företag med intensiv lageromsättning, större lagermängder med många artiklar och där plock och packning är en stor del av vardagen så är det ofta dags att överväga att integrera ett lagersystem eller som det förkortas, WMS.

3 vinster med ett lagersystem:

  1. Snabbare och säkrare plockrutiner. Systemet optimerar plockrutter och ordning för att lättare packa. Du kanske även behöver plocka flera ordrar samtidigt. Bitlog WMS kan öka effektiviteten med upp till 50% samt minska distributionskostnaden och ge er nöjdare kunder.
  2. Möjligheten att bli pappersfri, du kan använda dig av bra hjälpmedel såsom voice pick eller handdatorer. Med tekniska hjälpmedel minskar risken för felplock och leveransfel som sparar pengar.
  3. Gladare kunder som får leveranserna snabbare. Effektivisera er lagerhantering  med Visma Business och Bitlog.

 

Region Norrbotten

Effektiva logistikflöden med Visma Business.

      Effektiva flöden för logistik

      Hur integrationer och automatiserade processer kan utveckla ett logistikflöde

 

Behöver du öka verksamhetens lagereffektivitet? Vill du veta mer om hur Bitlog och Visma Business/Visma.Net tar ditt företags lager till nästa nivå? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi gärna dig.

Jonas Svensson/Jonas Svensson
031-939 748
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten