Daniel Johansson Visma konsult Direktkonsult Gbg 1

Logistikflöden och produktutveckling med konsulten Daniel

Digitalisering, Integrationer, Om Direktkonsult, Spårbarhet

En konsult som jobbar med logistikflöden och produktutveckling behöver vara bra på strategier och analys. Arbetsuppgifterna kräver en stor koncentrationsförmåga och det är viktigt att kunna hitta balansen mellan arbetet och fritid.

För Daniel Johansson, en av våra erfarna affärssystemkonsulter med logistik och teknik som specialområden, ger löparskorna kraft och balans i livet.

Daniel utvecklar logistikflöden

Vad står på ditt visitkort Daniel?

På mitt visitkort står det “Senior affärssystemkonsult”. Mina expertområden är IT/IS, logistikflöden och projektrelaterat till de produkter vi säljer. Jag sitter i även i ledningsgruppen där jag bevakar främst utveckling, produkter & IT.

  • Vad gjorde att du valde detta yrket?

Att få komma ut och se hur det fungerar på flera bolag och branscher då verksamhetsflöden intresserar mig samt vara med och utveckla affärsflöden med hjälp av IT system.

  • Hur ser en arbetsvecka ut för dig?

Väldigt blandat vilket är det jag gillar i det lilla företaget. Ena dagen kan jag arbeta strategiskt med vår produktportfölj och uppdatera mig på marknadstrender, nästa dag går åt till att hjälpa en kund vars ordrar har fastnat i flödet. Det gäller att jag har ordning och reda på de stora uppgifterna jag har samtidigt som jag ska djupt ned i kunders lösningar och förbättringar. Just nu arbetar jag mycket med spårbarhetslösningar för fiskbranschen. 

  • Vad är din värsta mardröm som konsult, när känner du att pannan pärlar sig?

Att göra stora systemändringar, till exempel en uppgradering, och det inte funkar som förväntat när det är verksamhetskritiska system som inte kan ligga nere. Det sker, som tur är, inte ofta och då får man luta sig tillbaks och förlita sig på erfarenheter och rutin för att finna fel och lösningar. Men visst, det kan vara en stressig situation när kundens verksamhet har stoppat.

  • Dina framtidsdrömmar, finns det något du vill förverkliga?

Hoppas stärka min kunskaper inom BI, framförallt lösningar i en produkt vi har som heter One stop reporting. Sen gäller det hela tiden hålla sig uppdaterad på trender inom IT och ERP då det händer saker hela tiden.

  • Vad tror du om 2018? Vilka trender inom affärssystem kommer du påverkas av och råda våra kunder att arbeta med?

Jag är övertygad om att integrationer kommer att vara avgörande för många företag! Man lyfter ut fler saker i molnet framförallt närmare e-handelsplatser som tex logistik/produktion system. Viktigt blir också att koppla ihop olika system och därmed ställa krav på att man investerar i system som har bra möjligheter att integrera mot andra system via webb API mm.

Tackar Daniel för dina frågor. Vill du förbättra ditt företags logistikflöden eller har du funderingar kring integrationer kontakta gärna Daniel via LinkedIn. Och du? Han kan säkert tipsa dig också om en och annan löprunda!


Dela nyheten