molnbaserade_system_frigor_resurser

Molnbaserade affärssystem frigör resurser

Affärssystem, Effektivisering, visma.net

Forsknings- och statistikföretaget Gartner presenterade för snart två år sedan sin teori om att molnet skulle vara standardvalet för affärssystem år 2020. Nu är vi snart inne i 2019 och vi kan se att många fortfarande är skeptiska och frågan är varför? Molnbaserade affärssystem frigör resurser och fördelarna är många:

  • Inget behov av ett eget driftcenter
  • Fria uppdateringar
  • Flexibla licenser
  • Integrationsmöjligheter
  • Åtkomst till systemet var du än är

Ta hjälp när du ska välja affärssystem

Processen kring att välja nytt affärssystem är inte lätt, utbudet idag är stort och hur ska man veta vad som passar just din organisation bäst? Jag rekommenderar dig att tidigt ta kontakt med en affärsutvecklare/affärssystemkonsult med bra insyn i branschen tidigt i din utvärderingsprocess. Vi på Direktkonsult genomför på regelbunden basis förstudier där vi opartiskt hjälper organisationen att identifiera dess behov för att lättare sedan själva kunna ta ställning till vilket system som passar just din organisation bäst. Kontakta oss här!

Frågor du kan ställa dig själv är:

  • Hur vill jag att företaget ska arbeta i framtiden?
  • Vilka processer i företaget skapar värde?
  • Kan jag frigöra resurser med molnbaserat affärssystem?

Eliminera behovet av eget driftcenter

Idag är det många som har en egen IT infrastruktur med egna driftcenter med serverhallar och egen personal för att övervaka och serva detta. Som vi alla vet idag så är personal bland den dyraste tillgånget företag har idag. Molnbaserade affärssystem frigör resurser då IT-avdelningen kan fokusera på att förbättra processer i kärnverksamheten. Arbete som direkt skapar värde för företaget.

De flesta lite mindre bolag har dessutom inte behov av en heltidsanställd som endast jobbat med IT driften och säkerheten av er lösning. Det leder till bristande kvalitet och förlängda responstider om något skulle strula.

Slipp dyra uppgraderingar

När du ligger i molnet med tillexempel Visma.net uppgraderas du automatiskt. Du kan känna dig trygg med att du alltid har den senaste versionen med de senaste funktionerna och uppdateringarna. Uppgraderingarna görs kostnadsfritt och tillför inga extra kostnader för dig som kund. När du har ditt affärssystem lokalt installerat krävs det omfattande arbete och konsultresurser för att uppdatera systemet. Du behöver återigen allokera tid och resurser till aktiviteter utanför din kärnverksamhet. Molnbaserade affärssystem frigör resurser.

Ha kontroll över kostnader för affärssystemet genom flexibla licenser

Ett molnbaserat affärssystem levereras generellt som en ”Saas” lösning (Software as a service) vilken lätt översatt betyder att man hyr en helhetslösning med webbaserat affärssystem och drift som paket. När du till exempel jobbar med Visma.Net kan du anpassa dina licenser efter din organisations behov. Har du till exempel en säsongsberoende verksamhet där din personalstyrka varierar över året kan du anpassa dina licenser efter detta. Det betyder att du styr dina egna kostnader för ditt affärssystem.

förstudie

Förenkla genom att integrera dina system

Idag utvecklas mycket stor del av marknadens affärssystem för molnet och jag tror definitivt att det är framtiden. Det leder till att du lättare kopplar på tilläggstjänster till ditt affärssystem eller integrerar med andra system för verksamheten. Vi kan se att det dessutom blir allt vanligare att leverantörer vill integrera med sina kunders system. Ett snabbt växande exempel är tredjeparts logistiklösningar där företag väljer att lägga hela sin logistik hos en partner. Vill du då själv få snabb överblick över dina lagersaldon, inkommande leveranser mm. är det till stor fördel att integrera samman dessa system vilket lättast görs i molnet.  Läs mer om våra tilläggstjänster här!

Åtkomst till ditt system var du än befinner dig

Sist men absolut inte minst så har du en oslagbar tillgång till ditt molnbaserade affärssystem. Om vi återigen tar Visma.net som exempel kommer du åt ditt affärssystem både med dator, surfplatta eller direkt i telefonen oavsett var du befinner dig på vår runda jord. Tänk dig att ligga på stranden i Thailand och ha full översikt över vad som händer på ditt företag.

 

Jonas Svensson/Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

 

 

Dela nyheten