Molnbaserat affärssystem lockar Oskar

Affärssystem, Om Direktkonsult, visma.net

Ett molnbaserat affärssystem lockar Oskar

Hur ska kunderna få mest möjliga ut från ett molnbaserat affärssystem, det vill Oskar arbeta med. På Direktkonsult får han chansen att utvecklas, samtidigt som han får lite tid över till golfen.

När började du arbeta på Direktkonsult och vad gjorde du före?

Jag började arbeta på Direktkonsult nu i oktober 2020. Innan jag började här nu i oktober har jag hunnit tjuvstarta lite genom min praktik från min utbildning i vintras. Jag studerade affärssystemsprogrammet vid Högskolan i Halmstad. Det är ett program som kombinerar IT med företagsekonomi och verksamhetsutveckling. Jag tycker att det har skapat en bra grund för mig kring hur företag kan nyttja IT för att utveckla sin verksamhet. Samt även metoder i hur IT kan implementeras genom exempelvis processkartläggningar. Innan min utbildning har jag likt alla andra rest, arbetat både i butik och framförallt inom kundtjänst.

Vilken roll har du på Direktkonsult och vad innebär den rollen?

Min roll på Direktkonsult är och kommer vara affärssystemskonsult för ett molnbaserat affärssystem, Visma.net. Det innebär att jag kommer arbeta i projekt mot kund eller som en resurs vid behov. Projekten kommer innefatta bland annat kravställning, förstudie, processkartläggning, implementering och utbildning.

Som jag nämnde tidigare har jag, och kommer fortsätta utbildas i Visma.net av Direktkonsult och Visma. Jag kommer att genomgå utbildning och certifieringar hos Visma, framförallt digitalt. Jag kommer även vara med i projekt hos Direktkonsult för att se och lära till en början.

Hur ser en arbetsdag eller arbetsvecka ut för dig?

Hittills har det varit väldigt varierande, och som jag förstår så kan jag fortsätta att förvänta mig det, skönt! Det har varit både möten, uppstartsmöten hos kund och framförallt certifieringar.

Fortsättningsvis kommer utbildningen och certifieringen avta, och förhoppningsvis kundprojekt och kundkontakt tillta. Vi har två projekt som drar igång nu, så det kommer vara stort fokus på att få in Visma.net så bra som möjligt i verksamheten och utbilda användare. Så småningom kommer jag också vara med och hjälpa till i supporten. Där jag kommer hjälpa våra kunder om de skulle stöta på några problem eller utmaningar.

Vad är det bästa med din tjänst på Direktkonsult?

Det bästa är att leverera en grym tjänst i Visma.net, med grymma kollegor. För att sedan följa kunders utveckling i att bli mer effektiva. Att både jag och kunden utvecklas tillsammans för att leverera en ännu bättre tjänst, och för att kunderna i sin tur ska göra ett ännu bättre och effektivare jobb.

Utöver tjänsten i sig är de såklart kulturen och stämningen här på Göteborgskontoret. Känner mig redan som hemma.

Vad är det bästa med Direktkonsult?

Än så länge har de varit att jag genom både teori, men framförallt praktik fått lära mig ett molnbaserat affärssystem, Visma.net, från grunden. Jag tror att kundkontakten och kundmötena gör att jag kan omvandla teorin till att hjälpa våra kunder att utvecklas och bli ännu bättre.

Sen har jag fått jättefin stöttning och ett grymt bollplank i Ulrika, som hjälper mig utvecklas och tar med mig ut till kund. Jag ser även fram emot att få hjälpa till mina före detta handledare Isac och Hanna i framtida kundprojekt.

Som jag nämnde innan, får vi inte glömma den fina teamkänslan som finns på Direktkonsult, jag har inte varit här länge, men känner mig redan som en i gänget.

Dina framtidsdrömmar, finns det något du vill förverkliga?

Klassisk fråga som alltid är lika svår att svara på. Men just nu ligger stort fokus på att utvecklas inom Direktkonsult och inom Visma.net. Att bli en certifierad affärssystemskonsult inom Visma.net och så småningom hjälpa fler kunder och kanske få ansvara för egna projekt.

Annars har jag på fritiden, likt många andra, fått upp ögonen för golfandet. En stor dröm hade såklart varit att återuppta Direktkonsultmästerskapen och lyfta bucklan. Annars är de handikappet som ska ner, så man kan komma med någon typ av självförtroende till banan.

Dela nyheten