Nya Visma Business-traineer på plats, snart fullfjädrade Vismakonsulter

Om Direktkonsult

Varmt välkomna säger vi till Gabriella Hennings, Hanna Uhlén och Nora Veress!

Hanna och Nora är nyanställda hos Direktkonsult sedan mitten av augusti medan Gabriella startade som systemutvecklare redan i juni. Alla tre deltar i vårt traineeprogram med målet att utvecklas till fullfjädrade, certifierade Visma Business-konsulter. De har redan hunnit vara på en första introduktionsdag hos Visma Software och är i full gång här hos oss.

Traineeprogrammet innebär en blandning av produktutbildningar hos Visma Software och praktiskt arbete i Direktkonsults olika kundprojekt. Produktutbildningarna kommer att omfatta såväl Visma Business, Visma Document Center Enterprise och Visma Reporting & Analysis, samt genomgångar av olika hybridtjänster som Visma erbjuder. Att sedan arbeta praktiskt tillsammans med Direktkonsults erfarna konsulter – i verkliga projekt och konkreta ärenden – ger förstås just såna insikter som bara erfarenhet kan ge. Skillnaden mellan teori och praktik kan som bekant vara ganska stor emellanåt.

Hanna Uhlén

Hanna Uhlén Visma Business-trainee

“Jag heter Hanna Uhlén och jag tog i juni examen från Affärssystemprogrammet vid Högskolan i Halmstad. Mitt intresse för IT och ekonomi har bara vuxit med åren och från första dagen jag jobbade i ett affärssystem så var jag fast. Där och då beslutade jag mig för att det var IT jag ville jobba med i framtiden. Jag har en idrottsbakgrund som bland annat tennistränare samt erfarenhet av ekonomi och lager. Jag ser med glädje och nyfikenhet fram emot mitt första steg på resan inom konsultyrket via Direktkonsults Traineeprogram!”

 

Nora Veress

Nora Veress Visma Business-trainee

“Jag heter Nora Veress och jag började på Direktkonsults Traineeprogram i augusti efter att ha tagit examen från Affärssystemprogrammet i Halmstad. Med erfarenhet av administrativa arbeten, redovisning och inköp, samt ett stort intresse för IT och affärssystem gav jag mig in i konsultbranschen och har en spännande resa framför mig. Jag brinner för att utvecklas och ta an nya utmaningar vilket jag tror kommer vara en stor del av min vardag på Direktkonsult. Jag är supertaggad på att komma igång och vara involverad i de spännande projekten som Direktkonsult har på gång!”

 

Gabriella Hennings

Gabriella Hennings Visma Business-trainee

“Jag heter Gabriella Hennings och gjorde mitt examensarbete om spårbarhet hos Direktkonsult under våren 2016. I juni började jag mitt arbete här som system- och webbutvecklare och får nu använda även mina tidigare erfarenheter från grossistledet om orderhantering och inköpsflöden. Jag har alltid varit intresserad av tekniska lösningar och har en vilja att lära mig göra egna lösningar. Nu ser jag fram emot att bredda mina kunskaper ytterligare via traineeprogrammet!”

Traineeprogrammet i samarbete med Visma är en rolig och viktig fortsättning på Direktkonsults vilja att erbjuda utvecklingsmöjligheter för nyutbildade tjejer och killar. Sedan flera år tillbaka erbjuder vi också praktikperioder för studenter på affärssystemprogrammet vid Högskolan i Halmstad.

Dela nyheten