Spårberhet på fisk som fångas är ett försäljningsargument

Framtidens försäljningsargument, tydliga krav på ursprung och kvalitet

Spårbarhet

En transparent fiskhandel måste jobba med full spårbarhet på den fisk som fångas. De förändrade kraven på spårbarhet gynnar inte bara handlaren. Fiskgrossisten ges även möjligheten att kontrollera sitt sortiment under helt nya förutsättningar.

Kraven på spårbarhet och tydlighet blir ett försäljningsargument som i sin tur skapar en tryggare relation till handlaren.

Du får vad du betalar för

Fiskhandlaren besöker fiskeauktionen för att ropa hem en låda norsk laxforell. Buden stiger i en stadig takt, men till slut lyckas handlaren ropa hem sitt efterfrågade parti. För det höga slutpriset efterfrågas förstås en kvalitets- och ursprungsförsäkring. Grossisten scannar streckkoden på lådan, varpå en fullständig redovisning av ursprunget dyker upp på lokalens storbildsskärm.

Direktkonsult bidrar till en transparent fiskhandel

Precis som konsumenten kräver en tydlig redovisning av kvalité och ursprung, så ställer handlaren tydliga krav på vad som köps in i förhållande till priset. Med Visma Business ger vi dig som fiskgrossist möjligheten att säkerställa din verksamhet genom transparens i form av komplett information om var du köpt in din fisk.

Läs även: Fiskebranschen måste möta krav på spårbarheten och Nya spårbarhetskraven är inte en belastning

Mer om Direktkonsults lösning ”SPÅRA FISK”.

Dela nyheten