Visma Business eller Visma.net

Visma Business eller Visma.net – tips och trix

Affärssystem, Om Direktkonsult, Support, Visma Business, visma.net

Lär dig mer om Visma Business eller Visma.net

Kunskap är till för att spridas – därför har vi skapat en sida med bra filmer för er som är användare av Visma Business eller Visma.net. Vi delar med oss av användartips i systemet, frågor som vi ofta får i vår support eller funktioner som är nyttiga att lära sig.

Tips & Trix >>>

Visma Business eller Visma.net

Behåll nuvarande kunder och satsa tid och resurser på att skapa bra support och kundservice.

En supportavdelning kan i många fall hamna i skymundan och till och med ses som en mindre viktigt funktion i ett företag. Inställningen kan vara att det är viktigare och bättre att arbeta i utvecklingsprojekt eller med nya kunder. Alla “lättare” problemärenden tar bara tid och stjäl uppmärksamhet från annat. Verkar som många företag glömde att 80 % av företags förtjänst kommer från 20 % av befintliga kunder.

Här är våra bästa tips för att skapa en bra support:

1. Tillgänglighet – självklart

En support som inte går att få tag på är inte en support. Var tydlig mot kunderna om hur de kan få pratat, mailat eller registrerat ärenden i er support. Att vara tillgänglig via de kanaler som kunden önskar att använda gör kundupplevelsen positiv. Var noga med att ni ger snabb feedback till kunderna, till exempel genom automatisering av svarsmail vid registrering av ärenden.

2. Håll vad du lovar

Säkerställ att du alltid levererar det du har lovat. Då kommer kunderna snabbt att få förtroende för dig. Om du gång på gång inte håller dina löften kommer relationen till kunden svalna och du riskerar att förlora kunden. Det samma gäller hur du kommunicerar, se till att du ger feedback enligt avtal till kunderna om du har ett ärende som är komplicerat.

3. Var proaktiv – ge tips och råd

Ha som mål att bli en trovärdig rådgivare. Ge kunderna inspirerande tips och råd om hur de kan bli effektivare i sin vardag, eller ge dem tips om hur de kan öka omsättningen eller sänka kostnaderna. Då har du gjort dem en stor tjänst, samtidigt som du vinner deras förtroende. Vår support är bemannad av utbildade konsulter som ska kunna lyssna, analysera och proaktivt ge förbättringsförslag till kunderna.

4. Kunskapsbank för självhjälp

Att en användare själv kan söka svar på sin fråga underlättar för både användaren och supporten. Ofta vill en användare kunna lösa problemet själv och med en kunskapsbank till hjälp så kommer man ofta långt. Inte sällan känner användaren att “det här är något jag borde veta” och vill inte besvära supporten i onödan. Istället läggs massor av tid och energi på att försöka lösa problemet själv. Vi satsar på bra information i vår helpdesk och nu även filmer med användarmanualer för Visma Business eller Visma.net på vår hemsida.

Om man kan söka upp svaret själv känner man sig stolt över att kunna ta ansvar över att lära sig nya saker. På så sätt bidrar vår kunskapsbank både till att minska inkommande ärenden och till att göra våra kunders arbetsdag mer effektiv.

 

Kontakta oss

Är du intresserad av att veta mer om Visma.net  eller Visma Business och våra möjligheter att erbjuda utbildningar och tjänster.  Tveka inte att kontakta oss.

Jonas Svensson/Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

Dela nyheten