Isac_vismanet_trainee

Möt Isac – vår nya konsult på Direktkonsult

Affärssystem, visma.net

Möt Direktkonsults senaste tillskott till teamet. Isac Svensson är dataekonomen som nu utbildat sig till Visma.net konsult genom vårt och Vismas traineeprogram. Visma.net trainee leder till att han blir en certifierad konsult men också att han kommer att få arbeta i ett modernt och molnbaserat affärssystem.

När började du arbeta på Direktkonsult och vad gjorde du före?

Jag började arbeta på Direktkonsults Göteborgskontor i augusti 2019. Innan jag sökte mig till Direktkonsult så studerade jag i Borås till Dataekonom. Ett program som varvar IT med företagsekonomi vilket ger en förståelse för hur organisationer kan utnyttja IT för att göra affärer. Jag fick även god kunskap inom redovisning och ekonomi.  Innan studietiden så arbetade jag som kundtjänstmedarbetare och även som butiksbiträde.

Vilken roll har du på Direktkonsult och vad innebär den rollen?

Min roll på Direktkonsult är affärsystemkonsult för Visma.net och det innebär att jag arbetar i projekt mot kund eller som en resurs. Projekten innefattar b.la. kravställning och implementation av system till nya kunder men även support och felsökning för kund.

Som tidigare sagt så har jag utbildats i Visma.net av Direktkonsult och Visma. Man kan säga att traineeperioden är en kombination av teori och praktik, vilket gör att det blir otroligt lärorikt. På Vismas utbildningar är vi en grupp på ca 15 personer, från olika partners runtom i Sverige som träffas och utbildas i Visma.net samt affärssystemets tilläggstjänster.

Hur ser en arbetsdag eller arbetsvecka ut för dig?

Jag skulle säga att jag har en väldigt varierande vardag samt arbetsvecka vilket också gör konsultyrket väldigt intressant enligt mig. Arbetsveckorna startar alltid med ett veckomöte för att gå igenom b.la. veckan som kommer, om vi har några utmaningar, nya projekt eller om man har behov av hjälp. Mötet börjar alltid med en oväntad start, det kan innebära ett quiz, någon lek eller övning – vilket brukar uppskattas!

Veckan fortlöper med kundprojekt och beroende på vilken fas vi är i projekten så är det lite olika fokus. Men det kan handla om utbildningar i Visma.net, arbetsdagar på plats hos kund eller uppgifter som vi har att göra åt kund för att hitta en så bra lösning som möjligt för dom. Vi har ju även en support på kontoret där jag sitter två dagar i veckan. Det innebär att man får hjälpa kunder genom telefon men även via vårt ärendehanteringssystem.

Vad är det bästa med din tjänst på Direktkonsult?

Först och främst är det att jag får möjligheten att lära mig ett affärssystem från grunden genom att kombinera teori med praktik. Utöver detta gillar jag själva teamkänslan, trots att det är mycket eget ansvar så känner man sig aldrig ensam i något, det finns alltid någon att fråga eller bolla idéer med. Dessutom värdesätter jag även variationen i allt vad det gäller arbetsuppgifter, kunder och projekt. Ingen dag är den andra lik.

Vad är det bästa med Direktkonsult?

Det skulle jag säga är att vi får hjälpa kunder med nya digitala verktyg för att hela tiden sträva åt att de ska blir mer effektiva genom automatisering. Sen finns det ett väldigt engagemang för att se till att kunderna når sina mål och göra kunderna så nöjda som möjligt. För detta krävs det samarbetsvilliga och trevliga kollegor vilket det är fullt av på våra kontor.

Dina framtidsdrömmar, finns det något du vill förverkliga?Visma.net trainee

Jag är en nyfiken person som gillar att utmana mig själv. I och med att jag är i starten av min yrkeskarriär så ser jag fram emot att ägna min tid att utvecklas och utmanas inom Visma.net men även i rollen som konsult. Konsultyrket innebär mycket variation och det är något som passar mig, därav ser jag fram emot att arbeta med olika kunder och skapa effektiva lösningar.

Förutom mina personliga mål i yrkeslivet så skulle jag gärna bestiga Kebnekaise igen och uppleva den vackra naturen en gång till. På sikt så skulle jag gärna testa att bestiga något annat berg eller pröva på att vandra i Norge. Utöver bergsbestigning och vandring så har jag nyligen börjat att brygga egen öl, detta är något jag skulle vilja utveckla och kanske i framtiden starta ett eget mikrobryggeri.

 

Visma.net Trainee

Är du intresserad av att veta mer om Visma.net och våra möjligheter att erbjuda utbildningar och tjänster.  Tveka inte att kontakta oss. Känner du någon som vore perfekt för oss, tipsa oss gärna.

 

Jonas Svensson/Jonas Svensson
Kontakta mig gärna på LinkedIn

 

 

Dela nyheten