SPÅRA – Full kontroll på dina produkter, från inköp och produktion till försäljning

Integrerbart spårbarhetssystem med färdiga processer vad gäller all hantering av spårbarhet internt i organisation, mot myndigheter och slutförbrukare.

Daglig partirapportering med full spårbarhet

SPÅRA är ett egenutvecklat verktyg för att du ska få full kontroll över dina produkter – från inköp, produktion till försäljning. Tillsammans med ditt affärssystem får du ett helt system för er verksamhet med färdiga processer integrerat i affärssystemet vad gäller all hantering av partier.

SPÅRA kan också kompletteras med lösningar för t. ex streckkodsläsare, etikettutskrifter, bilagor med partiinformationen m.m.

Nyckelfunktioner

SPÅRA togs fram för fiskeindustrin där Direktkonsult är helt ledande avseende spårbarhet internt i organisation och mot myndigheter och slutförbrukare. Genom åren har vi utvecklat SPÅRA till att fungera med de flesta branscher som behöver sin unika form av spårbarhet.

Automatiserad rapportering av transaktioner

Integrera rapportering av spårbarheten till de processflöden du har idag. Vid hantering av inleveranser, produktion och utleveranser kan transaktioner rapporteras direkt till berörda myndigheter.

Sömlös integration mot ditt affärssystem

Har du ett befintligt affärssystem? Då kan vi tillsammans integrera SPÅRA med ditt befintliga affärssystem för en sömlös hantering av bl. a batcher och partier internt i organisation, mot myndigheter och slutförbrukare.

Koppla hjälpmedel för effektivare processer

Eftersom SPÅRA är fristående kan vi hjälpa dig att koppla till tekniska hjälpmedel som minimerar tidskrävande manuell registrering vid inleverans, beredning och utleveranser för partirapportering.

Ladda ner vår guide - Digitala processer med SPÅRA

Läs om hur hur spårbarhet och digitala processer kan utveckla ditt företag. (Guiden visar spårbarhet i Livsmedelsbranschen)

SPÅRA och Affärssystem

Tillsammans med ditt affärssystem får du ett helt system för er verksamhet. Vi har färdiga processer integrerbara med ditt affärssystem vad gäller all hantering av partier. Vi har ett flertal kunder som använder denna lösning framförallt i ett av våra affärssystem, Visma Business, och har numera ett effektivt och kvalitetssäkrat flöde för inköp, produktion och försäljning. (Läs våra kundcase längre ner på sidan)

SPÅRA kan kompletteras med exempelvis:

 • Streckkodsläsare
 • Etikettutskrifter
 • Bilaga med partiinformationen
Fredrik Lindblad, Affärsutvecklare och expert på flöden inom grossistbranschen
Ikon citattecken

Idag ställs ökade krav på spårbarhet för olika branscher, både från myndigheter och konsumenter. Behöver du kontroll över var dina varor befinner sig, vilken batch som har gått ut till vilken butik, när din produkt senast var inne för service m.m. heter lösningen SPÅRA.

Fredrik Lindblad
Operativ Chef, Direktkonsult Göteborg

SPÅRA och MobilLager

Med funktioner som inventering, godsmottagning, märkning och plockning, får du med vår egenutvecklade produkt MobilLager en mobillösning som gör att du enkelt kan effektivisera din lagerhantering. Det går inte bara fortare, det blir också färre fel.

Istället för att sitta fast vid skrivbordet, ger det mobila gränssnittet dig full kontroll via en smarttelefon istället och du har alltid uppdaterad lagerinformation.

SPÅRA och MobilLager ger dig:

 • Effektiv och säker plock
 • Enkel inventering
 • Smidiga leveranser

Frågor och svar

Här listas de vanligaste frågorna vi får om SPÅRA. Fick du inte svar på din fråga går det jättebra att kontakta oss.

Vad är SPÅRA?

SPÅRA är ett egenutvecklat verktyg för att du ska få full kontroll över dina produkter, från inköp till försäljning. Tillsammans med Visma Business får du ett helt system för er verksamhet med färdiga processer integrerat i affärssystemet vad gäller all hantering av transaktioner. SPÅRA kan också kompletteras med lösningar för t.ex.. streckkodsläsare, etikettutskrifter, bilagor med partiinformationen m.m.

Varför behöver jag SPÅRA?

Idag ställs ökade krav på spårbarhet för olika branscher, både från myndigheter och konsumenter. Behöver du kontroll över var dina varor befinner sig, vilken batch som har gått ut till vilken butik, när din produkt senast var inne för service m.m. heter lösningen SPÅRA.

Kan jag använda SPÅRA i min bransch?

Ja. SPÅRA togs fram för fiskeindustrin där Direktkonsult är helt ledande avseende spårbarhet internt i organisation och mot myndigheter och slutförbrukare. Genom åren har vi utvecklat SPÅRA till att fungera med de flesta branscher som behöver olika former av spårbarhet.

Vad kostar SPÅRA?

Då varje kund har olika behov finns det inget givet svar på den frågan. Vi brukar istället göra en workshop där vi går genom kundens behov och även diskuterar möjligheterna det finns att få EU-stöd för verktyg som SPÅRA. Vi har också ett Showroom både i Göteborg och Stockholm där man kan klämma och känna på produkterna och se hur SPÅRA fungerar i verkligheten.

Kan jag spåra material och varor även utanför Europa?

Ja. Det finns inga begränsningar i vårt verktyg SPÅRA gällande vilket land material och varor ska spåras i. Finns det begränsningar ligger de om så i det aktuella landet.

Kunder vi hjälper med SPÅRA

Logotyp Fisk Idag

”Den stora effekten är att jag numera har full kontroll på hela affären vilket har genererat i ökad lönsamhet”, – Emmy Bonnevier, VD på Fisk Idag.

 • MobilLager
 • SPÅRA
 • Visma Business
Logotyp Kvalitetsfisk AB

Direktkonsults system SPÅRA och Visma Business hanterar all partiinformation som krävs för att Kvalitetsfisk ska kunna leva upp till de nya rapporteringskraven från Hav- och Vattenmyndigheten.

 • MobilLager
 • SPÅRA
 • Visma Business
Logotyp JR Fenix Food Trading

SPÅRA i kombination med WMS-systemet MobilLager löser det manuella arbetet med produktions- och plockprocesser.

 • MobilLager
 • OneStop Reporting
 • SPÅRA
 • Visma Business
Logotyp Leröy AB

Direktkonsults system SPÅRA och Visma Business hanterar all partiinformation som krävs för att Leröy ska kunna leva upp till de nya rapporteringskraven från Hav och Vatten.

 • SPÅRA
 • Visma Business
Logotyp Astrid Fiskexport

För Astrid Fiskexport var effektivisering av interna processer och flöden en viktig del i valet av Visma Business. Och också en förutsättning för att kunna garantera den spårbarhet som myndigheterna kräver.

 • SPÅRA
 • Visma Business
Logotyp VP Autoparts

Direktkonsult har hjälpt VP Autoparts att effektivisera orderflöden så att ökad omsättning kunnat göras med befintliga resurser.

 • Visma Business

Redo att förenkla ditt affärssystem?